nb1.hu

Felkészülés: horvát középcsapattal mérkőzik a Honvéd

Revansra készülnek a vörös-feketék.

A Lokomotív Zagreb után, újfent horvát csapattal mérkőzik meg a Budapest Honvéd együttese. 

ÍME, A HONVÉD HÍRE:

Nyáron Lendván mérkőztünk meg először a horvát riválissal

Öt napon belül második nemzetközi felkészülési meccsét játssza csapatunk, amely december 22-én a Honvéd-MFA Utánpótlásközpontban fogadja az NK Varazdin együttesét, amely első téli riválisunk a Lokomotiva Zagreb gárdájához hasonlóan Horvátországból érkezik.

A Lokomotiva Zagrebbel ellentétben a varasdiakkal egyszer már találkoztunk, 2022. július 9-én semleges pályán a szlovéniai Lendván. A találkozót a horvátok nyerték meg 1–0-ra, csütörtöki vendégeink gólját Agon Elezi szerezte. Ellenfelünk jelenleg a tízcsapatos horvát első osztály 5. helyén áll.

A találkozó a 15. lesz a horvát klubok elleni mérkőzéseink sorában. A legtöbbször, négyszer a Hajduk Split, kétszer a Slaven Belupo Koprivnica együttesével játszottunk. Ezen kívül három eszéki — Gradjanski Osijek, Slavia Osijek, NK Osijek — csapattal is megmérkőztünk, előbbi két klub már megszűnt. A zágrábi gárdák közül a Gradjanski Zagreb (Dinamo Zagreb) és legutóbb Lokomotív Zagreb volt az ellenfelünk. Három együttessel — NK Posusje, Cibalia Vinkovci és NK Varazdin — egy-egy alkalommal játszottunk.

A 120 perces Honvéd–Varazdin mérkőzés december 22-én, csütörtökön 13:00 órától kezdődik, a találkozót pedig honlapunkon közvetítjük!"

A Honvédra az újév első bajnokiján rögtön rangadó vár, hiszen a 11. helyen álló kispestiek az Újpest otthonába látogatnak. 

 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek