nb1.hu

Európa-bajnokság: ellenfelet kapott a magyar női futsalválogatott

Hazai környezetben szerepelhetnek a mieink.

A magyar női futsalválogatott októberben sikerrel vette a csehországi Eb-selejtezőt, ennek köszönhetően bejutott a négyes döntőbe. A mieink Brnóban a szlovákokkal 1-1-es döntetlent játszottak, aztán a bosnyákokat 3-2-re, a cseheket pedig 3-0-ra verték. Az is kiderült, hogy a final fournak a debreceni Főnix Aréna ad otthont. Magyarország mellett Spanyolország, Portugália és Ukrajna bízhat az éremszerzésben a cívisvárosban. 

Kedden megtartották a Nagyerdei Stadionban a sorsolást, amelyen kiderült, hogy Frank Tamás tanítványai az elődöntőben az ukránokkal találkoznak. A másik ágon Spanyolország Portugáliával csap össze. 

A tervek szerint március 17-én rendezik a két elődöntőt, két nappal később pedig a döntőt és a bronzmérkőzést. 

A mieink már tavaly is szerepelhettek a négyes döntőben, akkor a negyedik helyen zártak. 

Frank Tamás így értékelte a sorsolást az mlsz.hu-nak:

"Nehéz megmondani, hogy kedvező-e számunkra ez a sorsolás, jól is és rosszul is elsülhet, hogy az ukránokkal játszunk az első mérkőzésen. Ellenfelünk előttünk jár, ezt a korábbi egymás elleni mérkőzéseken is lehetett látni, én már annak is örülni fogok, ha sikerül egy szoros mecceset játszanunk az elődöntőben, és ha még jó eredmény is párosulna a jó játékkal, akkor számunkra már biztosan tökéletesen alakulna az Európa-bajnokság. Azt megígérhetem, hogy mindent meg fogunk tenni a lehető legjobb szereplés érdekében, miközben szeretnénk minden pillanatát kiélvezni a hazai rendezésű Eb-nek."

Eb-elődöntők:

Magyarország-Ukrajna
Spanyolország-Portugália

Megosztás:
Kapcsolódó hírek