nb1.hu

Értékelt a Kisvárda edzője, üzent az Újpest új védője

Visszatérőről adott hírt a Kecskemét, Zsótér hazatérhetett.

KISVÁRDA

Korábban jeleztük, hogy a Kisvárda 2-2-es döntetlent játszott a cseh Olomuc gárdájával az edzőmeccsen. A Várda egyébként 2-0-ra is vezetett, de a győzelem így sem jött össze. Török László így értékelte az ütközetet:

"Edzőtáborozásunk zárásaként nagyon komoly minőséget képviselő, erős, szervezett csapattal játszottuk. Jól dolgoztunk a mérkőzés folyamán, a megfelelő taktikai feladatok betartásával. Minőségi ellenfeleink voltak az edzőtábor alatt, ami nagyon fontos ebben az időszakban az edzések mellett. Nagyon hasznos volt az itt töltött tíznapos edzőtáborunk, amit megtöltöttünk az előre megtervezett szakmai tartalommal. Minden téren volt időnk és lehetőségünk fejlődni, és az sem elhanyagolható, hogy a három mérkőzésen veretlenek maradtunk. Hétfőtől már hazai környezetben készülünk tovább a tavaszi Paks elleni nyitómérkőzésre" – idézi a trénert a Kisvárda hivatalos oldala. 

A 25 ponttal rendelkező Kisvárda a harmadik helyen telel az NB I-ben. A csapatra január 28-án már bajnoki vár, ekkor a Paksot fogadja. 

KISVÁRDA MASTER GOOD–SK SIGMA OLOMOUC 2–2 (1–0)
KISVÁRDA:
 Hindrich – Hej (Ilievszki, a szünetben), D. Kovacic, Jovicic, Leoni – Melnik, Ötvös (Lucas, 71.) – Jaroslav Navrátil (Vida K., 84.), Makowski (Szpaszics, 71.), Camaj (Karabeljov, 71.) – Mesanovic (Czérna, 81.)
SIGMA: Trefil – J. Pokorný, V. Benes (Vodhánel, 64.), Poulolo (Vrastil, a szünetben) – Zifcák (Zorvan, a szünetben), Breite (Sedlák, 64.), Ventúra (Fortelny, 64.), Sláma (Zmrzlý, a szünetben) – Jan Navrátil (Matousek, 64.) – Růsek (Prichystal, 64.), Chytil (Zlatohlávek, 64.)
Gólszerző: Camaj (39.), Mesanovic (11-esből, 55.), illetve Chytil (11-esből, 60.), Vrastil (73.)

ÚJPEST

Az újpestiek kedden jelentették be Tim Hall érkezését. A luxemburgi válogatott védő a klub hivatalos oldalának adott egy hosszabb interjút. A beszélgetés során a légiós a drukkereknek is üzent:

"Először is azt, hogy mindannyiunknak pozitívnak kell maradnunk! Szükségünk van rájuk a stadionban, hiszen ez nem egy könnyű helyzet jelenleg. Remélem, hogy ott lesznek velünk és együtt csináljuk végig az egészet, hogy aztán közösen ünnepelhessünk" – mondta Hall, aki jól érzi magát az Újpestben. Hozzátette, egy modern középhátvédnek tartja magát.

A 25 éves labdarúgó értékét a Transfermarkt 200 ezer euróra becsüli.  A 10. Újpest jövő vasárnap a Honvédot fogadja az NB I-ben. 

KECSKEMÉT

Örömteli hírről számoltak be a kecskemétiek, hiszen hosszú rehabilitációja után újra a csapattal készülhet Katona Máté. 

"A közelítő izmom szakadt le a szeméremcsontról, amit vissza is kellett varrni. A műtétre Finnországban került sor, ennek szervezésében a Ferencváros is segített, amit ezúton is köszönök. A műtét után egy hosszú rehabilitációs folyamat várt rám, melyen szerencsére túlvagyok, és most már csak ez a lényeg" – elevenítette fel a sérülését a játékos, akit a Fradi adta kölcsön a KTE-nek. 

Katona a mostani idényben 6 NB I-es meccsen jutott szóhoz. Abban bízik, hogy idén már elkerülik a sérülések. Azt is megjegyezte, hogy még nincs olyan állapotban, mint a sérülése előtt.

A KTE Katona nélkül is remekelt a bajnokságban, mivel a második helyen telel. A lila-fehérek jövő vasárnap a Vidit fogadják.

HONVÉD

Kedden a Honvéd-Kolubara felkészülési meccsen súlyosnak tűnő fejsérülést szedett össze Zsótér Donát. A meccs után a kispestiek megnyugtató hírrel jelentkeztek:

"Zsótér Donátot a fejsérülését követően a helyi kórházba szállították, ahol elvégezték az ilyenkor szükséges vizsgálatokat (többek között koponya CT-t is), amelyek megállapították, hogy játékosunknak szerencsére nincs komoly baja" – állt a közleményben.

Zsótér már otthon gyógyulhat – ez derül ki a kispestiek friss híréből:

"A Kolubara elleni keddi felkészülési mérkőzésen szenvedett fejsérülést Zsótér Donát, akit a koperi kórházba szállítottak, ahol két éjszakát kellett eltöltenie, az ilyenkor szükséges vizsgálatokat követően pedig csütörtök hazatérhetett. Középpályásunk számára most a legfontosabb a pihenés és majd az orvosi stábunk útmutatása alapján csatlakozhat újra a csapathoz. Zsótér Donát a hazaérkezést követően üzent is a Kispest-tábor tagjainak, illetve érte aggódó szurkolóknak."

Zsótér a mostani idényben 15 első osztályú bajnokin jutott szóhoz a Honvédban, a fellépésein a gólszerzés nem jött össze. A HLSZ adatbankja szerint a kispesti játékos lábában eddig 223 NB I-es fellépés van, a statisztikai lapján 21 találat szerepel. 

A 11. Honvédra január 29-én az Újpest otthonában vár bajnoki. 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek