nb1.hu

Ennyi pénzt fizetett a Fradi Radó nevelőegyesületének

Pápa – A PELC a Vasastól is kapott nevelési költséget.

Az NB I-ben szereplő Vasas és Ferencváros Novák Csanád, illetve Radó András szerződtetése után nevelési költséget fizetett a Pápai Egyesített Labdarúgó Clubnak (PELC), a gárda ügyvezető igazgatója, Tóth Péter elmondta, mekkora összegről is van szó.   

A klub jó példa arra, hogy nemcsak az akadémiákról kerülhetnek ki élvonalbeli játékosok, hiszen az évek során a PELC több játékost is adott az NB I-nek – írja a papa-ma.hu. Radó András (Ferencváros), Novák Csanád (Vasas) is Pápán sajátította el az alapokat.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzata kimondja, hogy egy klubváltás során az átigazolási díj öt százalékát a szolidaritási mechanizmus elve szerint szét kell osztani a játékos képzésében ténylegesen részt vevő klubok között.    

Novák Csanádért a Vasas Futball Club Kft-től közel 25.000 forint, Radó Andrásért pedig az FTC Zrt.-től közel 800.000 forint képzési díjat kapott a klub. Az ügyvezető reményét fejezte ki, hogy a jövőben még több PELC-es labdarúgó mutatkozhat be a magasabb osztályokban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC