nb1.hu

Energiaválság: döntött az MLSZ az NB II-es meccsek kezdési időpontjairól

A szóvivő ismertette a fejleményeket.

A Magyar Labdarúgó-szövetség megértően állt az NB II-es csapatok kezdeményezéséhez, azaz engedélyezi a mérkőzések korábbi megrendezését, esetleges halasztását, hogy ezzel is spórolhassanak a rezsiköltségeken – jelezte az nso.hu.

„Az MLSZ elnöksége szabályozási segítséget nyújt a kluboknak a rezsiköltségek ügyében" – válaszolta a Nemzeti Sport érdeklődésére Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. "Már szeptember 16-án határozatot hozott arról, hogy a sportszervezetek módosíthatják mérkőzéseik előre kitűzött időpontjait a közüzemi díjak jelentős mértékű megemelkedésének indokával, amely rendkívül indokolt esetnek tekintendő. Éppen ezért a gyakorlatban az NB II-es csapatok eddigi időpontmódosítási kérelmeit az MLSZ versenybizottsága jóváhagyta.”

A fent említett elnökségi döntés mellett további felmentésekkel is könnyítette a klubok helyzetét a szövetség: az őszi idényre kiírt mérkőzéseket tavasszal is pótolhatják, illetve – végső esetben – a díjak jelentős mértékű megemelkedésének indokával bármikor lemondhatják a találkozókat a csapatok és ilyen esetben az MLSZ semmilyen szankciót nem alkalmaz – árulta el Sipos Jenő a Nemzeti Sportnak.

Az NB1.hu megkapta a teljes beadványt, íme:

Megosztás:
Kapcsolódó hírek