nb1.hu

Elvéreztek a Balaton-partiak a Magyar Kupában, Vadócz elhagyta a csapatát

Schäfer góllal hangolt az angolok ellen.

MAGYAR KUPA
Balatonfüreden két NBIII-as csapat játszott szoros meccset, Balatonalmádiban viszont a második félidőben kijött az osztálykülönbség, így két vendégsikerrel indult el a MOL Magyar Kupa főtáblájának második fordulója – írta meg a molkupa.hu.

Balatonfüredi FC–Pápai Perutz FC 0-1 (0-0)
Balatonalmádi SE–VLS Veszprém 2-7 (1-2)

Egy szoros és egy nagyarányú vendégsikert hoztak a MOL Magyar Kupa második fordulójának nyitómeccsei. A fürediek csak egy les miatt érvénytelenített gólig jutottak, a vendégek viszont kevés helyzetükből egyet belőttek, ezzel a Pápa jutott a következő fordulóba.  Balatonalmádiban – ahol a hazai csapat vadonatúj létesítményében a megyei selejtezőt is bonyolították – egy félidőn át kiválóan tartotta magát a megyei osztályú csapat, de a második félidőben a veszprémiek érvényesítették az osztálykülönbséget. 

Íme az összes párosítás, az előttünk álló hétvégén lezajlik a teljes második forduló. A szeptemberi 3. fordulóban már pályára lépnek a legmagasabb osztályokban szereplő csapatok is. 

VADÓCZ KRISZTIÁN
Távozik a Montevideo Wandererstől Vadócz Krisztián, jelezte a klub a hivatalos Twitter-oldalán.

Idén április végén igazolt az uruguayi csapathoz, ahol összesen 9 bajnokin és egy Szuperkupa-mérkőzésen lépett pályára.

DAC
Két vereség és két döntetlen után a győzelemből is sikerült begyűjteni a másodikat, sőt, ezúttal kapott gól nélkül hoztuk le a meccset. Az első félidőben Schäfer és Dimun, a másodikban pedig Sharani vette be a Pohronie kapuját. A három gól ezúttal három pontot ért – ránk fért már a győzelem!

A kedvezőtlen szezonrajt után egyértelmű győzelmi kényszerrel utazott a csapat Garamszentkeresztre, ahol a mindössze egy ponttal kevesebbet begyűjtő Pohronie látott minket vendégül. Ezúttal nemcsak a csapat kelt útra, hanem hosszú idő után szurkolóink is velünk tarthattak egy idegenbeli meccsre. Németh Antal a Trencsén elleni mérkőzés után is kihangsúlyozta, mekkora szerepe volt a lelátói buzdításnak a pontszerzésben, ezért is volt örömteli, hogy a vendégszektor ezúttal nem tátongott az ürességtől. A kezdőbe visszatért a kisebb sérülését maga mögött hagyó Schäfer, a kulcsemberek közül azonban Kružliak és Balić továbbra is a maródiak padján foglalt helyet.

Mi jutottunk el először az ellenfél kapujához. A sarokban Nicolaescu ért utol egy labdát, adta is egyből Divkovičnak, a laposan középre lőtt center viszont a kapusé lett. Próbálkozásunkra egy gyenge fejessel válaszolt a Pohronie, Badolo bólintását könnyedén fogta Jedlička. A hazaiaktól Malle lövésénél kellett ismét lehajolnia a kapusunknak. A lövés nem jelentett számára nagy kihívást, de a kellemetlenül pattogó labda így is fokozott koncentrációra késztette. 

Ezután kezdeményezőbben léptünk fel, és a 12. percben komoly lehetőségünk adódott a gólszerzésre. Ciganiks előbb megcsinálta magának a helyzetet, majd tüzelt, de Hrdlička hárítani tudott. A lepattanóból Fábry próbálkozott, ő viszont az egyik védőt találta telibe. Hosszasan azonban így sem kellett bánkódnunk a kihagyott ziccer miatt, mert egy perccel később már a hazai kapuban táncolt a labda. Davis közel 30 méterről elvégzett szabadrúgását Divković csúsztatta meg fejjel, a labda pedig Paluszekről úgy pattant Schäfer elé, hogy onnan már csak egy helyre lehetett azt továbbítani, a kapuba – 0:1. Ziemba játékvezető egy percet tétovázott a középkezdés előtt, mert a VAR közben azt vizsgálta, hogy nem volt-e les, de végül érvényesítette a gólunkat.

Magabiztosabbá tette a fiúkat a találat, s a bajnokságban most fordult először elő, hogy mi szereztük az első gólt. Ennek tudatában nagy lendülettel vezettük a további támadásainkat is. Nicolaescu és Fábry előtt is adódott egy-egy lövési kísérlet, de vagy pontatlanul céloztak, vagy Hrdlička kezében kötött ki a labda.

A folytatásban Lačný sorfal mellett elkanyarodó szabadrúgása hozta izgalomba a vendégszektor mintegy egyharmadát megtöltő drukkereinket, de Jedlička ezúttal is tudta, hol kell állnia. Indítását követően pedig Nicolaescu lövése vágódott le a kapufáról. Elemi erővel találta el a labdát a moldáv, centiken múlott csupán, hogy az éles szögből meglőtt labda nem rezdítette meg a hálót.

A 36. percben Badolo félig-meddig ollózva próbált gólt lőni, ám a labda méterekkel szállt a kapu fölé. Három perccel később Divković lövése gólért kiáltott, de csak egy nagy sóhajtás lett a vége, mert Hrdlička szögletre mentett. Fábry állt a labda mögé a sarkon, kapu elé ívelt, ott pedig Dimun ugrott a legmagasabbra, és kettőre növelte az előnyünket – 0:2. Ez volt a nyáron érkezett középpályásunk első találata csapatunk színeiben.

Térfélcserét követően is ugyanaz a 22 játékos futott ki a pályára, mint egy órával korábban. A hazaiak előtt adódott a második félidőben az első lehetőség: Lačný szépíthetett volna közelről, de a remekül összpontosító Jedlička lábbal blokkolta az éles szögből leadott lövését. Az 50. percben Schäfer egy egyéni akció végén találhatott volna a hálóba, de a kapus rajta volt a labdán.

A szabadrúgások elvégzésénél rendre Davis állt a labda mögé. Az 54. percben azonban csak a sorfalat találta telibe, a lepattanót pedig a Pohronie hálóőre hatalmasat vetődve takarította el a kapu előteréből. A mérkőzés kétharmada már mögöttünk volt, amikor Németh Antal pályára küldte Njiét és Sharanit. Közülük elsősorban az utóbbi vitt új színt a támadásainkba. Az első megmozdulása kis híján gólpasszá érett, de Schäfer a kelletténél több cselt is bevállalt a tizenhatosban. Két perccel később Schäfer adta vissza a kölcsönt és kiválóan ugratta ki a villámgyors támadónkat, de középre belőtt lapos labdájára nem érkezett senki. Pajer is csak szabálytalanság árán tudta megállítani Sharanit, az eset után mégsem ő, hanem a hazai tréner, Geri kapott sárgát a bírótól – reklamálásért.

Töredezetté vált a játék. Egyik szabadrúgás jött a másik után, és a hazaiak is cserékkel igyekeztek felrázni a saját játékukat. A 81. percben azonban végleg eldőlt a mérkőzés. Schäfer nagyon harcias labdaszerzés után üres területre passzolt, Sharanit pedig már senki nem tudta feltartóztatni – 0:3. A találkozóra jegyet váltó 998 néző a hátralévő időben már csak azt láthatta, ahogy rutinból lehozzuk a mérkőzést.

Schäfer góllal és gólpasszal jelzett Marco Rossinak, a magyar válogatott szövetségi kapitányának, hogy nem a kispadon szeretné kezdeni a szeptember 2-i magyar-angol vébé-selejtezőt. Dimun megszerezte első találat a DAC-ban, Sharani pedig már harmadszor volt eredményes ebben a szezonban, úgy, hogy eddig minden alkalommal csereként lépett pályára. Péntek esti teljesítményünknek köszönhetően nyolcra növeltük a pontjaink számát, de ami talán még ennél is fontosabb, hogy sikerült örömet szereznünk annak az 50 szurkolónak, akik ezen a meglehetősen hűvös augusztusi estén is elkísérték a csapatot a garamszentkereszti stadionba. Most van két hetük, hogy meggyógyítsák az elkopott hangszálaikat, majd hazai mérkőzéssel folytatódik a bajnokság: szeptember 12-én a címvédő Slovan látogat a MOL Arénába.

Edzői értékelés:

Németh Antal (DAC): „Ahogy azt a mérkőzés előtt is mondtam, számítottunk rá, hogy nehéz meccsünk lesz, és ez be is igazolódott. Számunkra ez egy nagyon fontos találkozó volt. Nagyon örülünk, hogy sikerült megszereznünk a három pontot. Ez nem volt egyszerű, mert egy rendkívül szervezett csapat ellen kellett játszanunk. Tudták, mit akarnak játszani, hogy támadjanak, hogy védekezzenek. Nagyon fontos győzelmet arattunk, és még egyszer mondom, nagyon örülök, hogy ez ma sikerült.”

Geri Gergely (Pohronie): „Eléggé nehéz az értékelés. Nagyon kegyetlen az eredmény a számunkra. Nem nyújtottuk azt, amit szerettünk volna, és ez leginkább az első félidőre érvényes. Hiányzott a mozgás, a dinamika és az agresszivitás. Két könnyű gólt kaptunk, amely megfogott bennünket. Az első félidőben szinte rá sem ismertem a csapatra. A másodikban már nem volt mit vesztenünk. Eléggé kockázatosan játszottunk, ilyenkor könnyen becsúszik a hiba. Megpróbáltuk fokozni a támadásainkat, az ellenfél pedig ekkor büntetett a harmadik góllal. Tudtuk, hogy a DAC jelenlegi pozíciója a tabellán nem tükrözi a csapat valódi erejét. Tanulnunk kell a vereségből, és a válogatott szünet alatt rendbe kell rakni a fejeket. Talán érkezik még hozzánk egy-két új játékos. Ezen a meccsen egyáltalán nem jött ki a lépés, de hosszú még az idény.”

FK POHRONIE ŽIAR NAD HRONOM DOLNÁ ŽDAŇA – FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 0:3 (0:2)
Fortuna Liga, 6. forduló, Štadión FK Pohronie, Garamszentkereszt, 2021.08.27., 20:00
Játékvezetők: Ziemba – Bednár, Štrbo
Nézőszám: 998
Góllövők: 15. Schäfer, 40. Dimun, 81. Sharani
Sárga lap: 53. Pajer, 71. Blahút, 74. Geri Gergely (edző), 77. Paluszek, 90+1. Špiriak, ill. 32. Dimun, 83. Njie, 85. Davis
DAC: Jedlička – Blackman, Brunetti, Beskorovainyi, Davis (K) – Schäfer, Dimun (78. Nebyla), Fábry (60. Njie) – Divković (90. Rymarenko), Nicolaescu (60. Sharani), Ciganiks
Pohronie: Hrdlička – Blahút, Čmovš, Pajer (78. Adamec), Paluszek, Záhumenský – Ściślak, Mazan (K), Malle (89. Špiriak), Badolo (61. Parreira) – Lačný

Megosztás:
Kapcsolódó hírek