nb1.hu

Eltemették Mészöly Kálmánt

Korábbi játékostársak is búcsúztak tőle.

A Farkasréti temetőben kísérték utolsó útjára a magyar labdarúgás legendás alakját, a 61-szeres válogatott, korábbi szövetségi kapitány Mészöly Kálmánt – jelezte az mlsz.hu.

Mészöly Kálmánt római katolikus gyászszertartás keretében búcsúztatták el, az egyházi szertartást Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök celebrálta. 

Búcsúbeszédében Berzi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnöke felidézte a legendás labdarúgó pályafutásának legfontosabb állomásait, és tolmácsolta Csányi Sándor búcsúszavait. Ebben az MLSZ elnöke megerősítette Mészöly Kálmánnak tett korábbi ígéretét: a szövetség mindent tőle telhetőt meg fog tenni annak érdekében, hogy a magyar válogatott ismét világbajnokságon szerepelhessen.

A Vasas-család nevében dr. Puskás Lajos korábbi játékostárs búcsúzott, és emlékezett vissza a pályán együtt eltöltött évekre, majd Kenderesi István egykori játékostárs és barát mondott gyászbeszédet, felidézve Mészöly Kálmánról őrzött néhány kedves emlékét, a Szőke Szikla a nyilvánosság számára kevésbé látható, de a barátok, közeli ismerősök szemében mélyen tisztelt emberi oldalát, segítőkészségét. 

Nemcsák Károly színművész Juhász Gyula Consolatio című versével búcsúzott, majd az utolsó útjára kísérték és sírba engedték a 81 évesen elhunyt egykori világválogatott kiválóságot.  

Megosztás:
Kapcsolódó hírek