nb1.hu

Elhunyt Mészöly Kálmán: nyilatkozott Mészöly Géza

Az is kiderült, mi okozta a Szőke Szikla halálát.

Hétfő este gyászba borult a magyar futball, hiszen 81 éves korában elhunyt Mészöly Kálmán. A Szőke Szikla 61-szer szerepelt játékosként a magyar válogatottban, emellett szövetségi kapitányként három időszakban irányította a nemzeti együttest.

Édesapja haláláról a sportal.hu-nak így nyilatkozott Mészöly Géza:

"Egyszerre érzek fájdalmat és ürességet. Apu régóta betegeskedett, gond volt a szívével, a tüdejével, keringési rendellenességek léptek fel nála rendszeresen, ráadásul elkapta a koronavírust is. Az ember ilyenkor megpróbál felkészülni a legrosszabbra, de közben folyamatosan reménykedik, hogy apu erős, és eddig mindig túlélte a legnehezebb pillanatokat is. Hétfő délután például annyira jól volt, hogy az egyik ápolónő a rádióból hallható cigányzenére a szórakoztatására táncolni kezdett az ágyánál. Hihetetlen pillanat lehetett. Apu ott és akkor még belekóstolt az élet ízébe. Beszélgetett mindenkivel, és jókedv uralkodott körülötte. Aztán este megállt a szíve. Beszéltem az orvossal, azt mondta, sokszor előfordul, hogy a súlyos beteg nem sokkal a halála előtt váratlanul jobban lesz.

 

Még nem fogtam fel igazán mi történt, s túl a fájdalmunkon azt kell mondanom: apunak ez már megváltás volt. Kevesen tudják, de az elmúlt időszakban sokat szenvedett. Ő, aki világ életében mindig élvezte a pillanatokat.

 

Ahányszor eljöttem tőle a kórházból, rendre átfutott a fejemen: lehet, hogy most láttam őt utoljára. Ezért mindig valamiféle búcsú is volt a mi találkozásainkban" – mondta Mészöly Géza, aki többek között a Vasas és az Újpest vezetőedzője is volt korábban.

Közben ugyancsak a sportal.hu jelezte, hogy Mészöly Kálmán halálát szívelégtelenség okozta.  

Megosztás:
Kapcsolódó hírek