nb1.hu

Elhunyt Mészöly Kálmán: gyertyagyújtással emlékeztek

Klublegendák és szurkolók is megjelentek.

Hétfő este az NB1.hu is beszámolt a szomorú hírről: 81 éves korában elhunyt Mészöly Kálmán. A Szőke Sziklára kedd este gyertyagyújtással emlékeztek. Íme a Vasas közleménye:

"Már délután gyülekeztek az Illovszky-stadion sétányán a Vasas család tagjai, hogy lerójják kegyeletüket az angyalföldi legenda emléke előtt. Borongós, ködös novemberi időben a közeledő éj sötétjét a szentély piros-kék fényei törték meg, az esti csönd fekete lepelként hullott alá. Szomorú koraest volt a mai mindannyiunk számára: búcsúzni jöttünk egy olyan labdarúgótól, akit az egész ország a szívébe zárt.

Mészöly Kálmán fotója és a gyász koszorúja előtt a Vasas-család képviseletében Nagy Miklós, a Vasas Futball Club sportigazgatója gyújtotta meg az első gyertyát.

Őt követték a felnőtt labdarúgók, a tartalékcsapat játékosai, a Vasas Kubala Akadémia fiatal növendékei, illetve a klub dolgozói is elhelyezték gyertyáikat és a kegyelet virágait, tisztelegve ezzel Kálmán bácsi emléke előtt.

Az eseményen a hazai sportélet képviselői, korábbi pályatársak, Vasas-legendák és angyalföldi szurkolók jelentek meg, s emlékeztek csöndben.

A hivatalos búcsúztatóval és a temetéssel kapcsolatos részletekről szurkolóinkat később tájékoztatjuk.

Mészöly Kálmán nyugodjék békében, emlékét örökké megőrizzük."

A Szőke Szikla 61-szer szerepelt játékosként a magyar válogatottban, emellett szövetségi kapitányként három időszakban irányította a nemzeti együttest. 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek