nb1.hu

Elek Ákosnak Diósgyőrben mindent megadnak

Miskolc – A válogatott játékos jól döntött mikor hazajött.

Télen tért vissza Diósgyőrbe Elek Ákos. A miskolci csapat régi-új kapitánya mind a hét tavaszi mérkőzést végigjátszotta, igazi vezére volt a tíz pontot gyűjtő gárdának, a Haladás ellen két gólt is szerzett. Szombaton az Eb-re készülő válogatottban bizonyíthat, de előtti interjút adott a dvtk.eu-nak

 

 

– Hogyan láttad a Haladás elleni mérkőzést?

– Megvalósítottuk, amit elterveztünk. Próbáltunk mind a két félidő elején rájuk menni, és gólt szerezni. Sikerült, így összességében elégedettek lehetünk. A második félidőben ugyanakkor átadtuk a területet az ellenfélnek, ez nem volt tudatos. Ha megszerezzük a vezetést, nyugodtan kellene játszanunk és tartanunk kellene a labdát. Nem tudom, mi lehet az oka annak, hogy ha vezetünk, jobban stresszel a csapat, mintha egál lenne a mérkőzés. Amikor visszaálltunk, akkor volt lehetősége az ellenfélnek is, de megszereztük a harmadik gólt és ez eldöntötte a meccset.

 

– A második gólnál ezek szerint még nem dőlt el? Novothny Soma góljánál kívülről úgy tűnt, hogy megvan.

– Nem, a harmadiknál dőlt el.

 

 

– Most tényleg úgy játszott a csapat, ahogy a szurkolók is várták. Hogy érzed, ha hasonlóan szerepeltek a folytatásban előrébb lehet lépni a tabellán?

– Az eddigi tavaszi mérkőzéseinken sokszor sikerült már jól játszanunk. Akkor is igaz ez, ha az eredményeink nem úgy sikerültek néha. Erre a tavaszra nem azt a célt tűztük ki, hogy előre felé lépkedjünk, mert annyi lemaradásunk volt. Felesleges ezzel foglalkoznunk. Ami fontos, hogy olyan alapot tegyünk le ebben a fél évben, aminek köszönhetően a következő szezonban reálisan lehessen esetleg arról beszélni, hogy újra Európa a cél a Diósgyőr számára. Bízom benne, hogy ezen az úton megyünk tovább.

 

– Amikor hazajöttél, akkor azt mondtad, hogy szem előtt szeretnél lenni. Sikerült?

– Abszolút! Volt több megkeresésem itthonról, de jó döntést hoztam. Annak ellenére mondom ezt, hogy túl nagy dolgokat ebben a szezonban már nem fogunk tudni véghezvinni. Korábban is nyilatkoztam, hogy nekem Diósgyőrben nem kell a beilleszkedéssel foglalkoznom. Itt mindent megadnak nekem, amire szükségem van, hogy a lehető legjobb állapotban legyek. Kínában nem voltam ennyire jó állapotban, bár nyilván a sok utazás is rengeteget kivett belőlem. A DVTK-nál odafigyelnek rám, meghallgatnak, ha valamilyen problémám van, rögtön azon gondolkodnak a stábtagok, hogyan tudnának segíteni. Vagyok már annyira rutinos, hogy tudom, nekem mire van szükségem, mi kell ahhoz, hogy jó formában legyek, hogy jól futballozzak. Elégedett vagyok a helyzetemmel.

 

– Tudom, hogy nem szeretsz a családodról nyilatkozni, de az ő közelségük hozzájárult ahhoz, hogy újra ugyanazt az Elek Ákost lássuk a pályán, akit másfél évvel korábban?

– Azért láthatjátok ugyanazt az Elek Ákost, mert újra itt vagyok. Kínában nem sok mérkőzésemet láthattátok. Nyilván ez is szempont volt. Ugyanakkor nem titok, hogy szeretnék még külföldön játszani, nyáron 28 éves leszek, a legjobb korban vagyok ahhoz, hogy megmutassam magam. Meglátjuk. A legfontosabb azonban az, hogy most nagyon jól érzem magam.

 

– Mivel volt több a Haladás elleni meccs, mint az előzőek, ha a saját teljesítményedet kellene értékelned?

– Nem gondolom azt, hogy korábban rosszabbul játszottam volna. A hét meccsből volt olyan, amin kiemelkedőt tudtam nyújtani, illetve volt kettő, amin átlagos volt a teljesítményem. Most rúgtam két gólt, ennyivel volt ez több.

 

 

– Szombaton már a magyar válogatott szerelésében léphetsz pályára újra, amennyiben bizalmat szavaz neked Bernd Storck. Hogyan várod a meccset, annak fényében, hogy a világ élvonalához tartozó horvátok ellen léphetsz pályára?

– Nyilván várom. Eddig a Diósgyőr volt az elsődleges, most jöhet a válogatott. Az, hogy kivel játszunk, nem különösképpen foglalkoztat, engem csak az érdekel, hogy jó játékkal győzzünk. Most kezdjük el a felkészülést a nyári Európa-bajnokságra. Ezeken a meccseken lehet felmérni, hogy hol is tartunk pillanatnyilag. Ilyen ellenfelekkel fogunk találkozni Franciaországban is.

 

– Fontosabb most a válogatott, hogy kijutottunk a kontinensviadalra, mint egy átlagos évben?

– A válogatott mindig fontos, ha kint vagyunk az Eb-n, ha nem.

 

– Újra teltház lesz az Üllői úton. Ez plusz motiváció?

– Eddig mindig teltház előtt játszottam a Groupama Arénában, persze ha nem számítjuk a múltkori Ferencváros – Diósgyőr mecset. Minden focista azt szereti, ha teltház előtt játszhat. Érezzük, hogy nagyobb a várakozás a válogatottal szemben. Én nagyon örülök annak, hogy ennyire érdekli az embereket a szereplésünk, és remélem, hogy majd megháláljuk a bizalmukat.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC