nb1.hu

Elek Ákos távozni akar Kínából, itthon folytatná

Csangcsun – A családja nem boldog, szem előtt az Eb.

Elege lett Kínából, ezért távozik a Csangcsun Jatajtól Elek Ákos. A magyar válogatott labdarúgó nem akar nyugat-európai szerződéssel kockáztatni, reméli, visszatérhet a magyar bajnokságba.   „A szerződésem még egy évig él, de nem bánnám, ha egy számomra kedvező fordulattal itthon folytathatnám. Nem vágyom vissza, épp azon vagyok, hogy valamiképp hazatérhessek. Persze ez sok mindentől függ, például attól, tudnak-e a helyemre megfelelő labdarúgót igazolni.

A világ bármely klubjában felesleges erővel ott tartani, aki elvágyódik, és beszéltünk is a helyzetről a Csangcsunnal, meglátjuk, mit hoz a közeljövő. Szeretném, ha még ebben a naptári évben rendeződne a sorsom” – mondta az nso.hu-nak.    

„Amikor eligazoltam, három, számomra fontos kritériumot tartottam szem előtt. Először is, hogy játsszak, mert a futballban nálam a válogatott mindennél előbbre való, márpedig tudtam, csak akkor lehetek kerettag, ha rendre a pályán vagyok. Ezzel nem is volt gond. A második lényegi szempont az volt, ki is fizessenek, ebben sem volt hiány. A harmadik, hogy a családom is boldog legyen. Na, ez nem stimmelt, ezért is szeretnék hazatérni.”  

„Nem szeretnék most légiósnak állni, az mindig rizikós vállalkozás, és az Eb előtt túl kockázatosnak érezném. Most tényleg az a leglényegesebb, hogy az Eb-keret tagja legyek, ahhoz futballozni kell, amire itthon van a legtöbb esély. Aztán Franciaországban remélhetőleg olyan teljesítményt nyújtok, amellyel felkeltem a nyugati bajnokságok néhány klubmenedzserének vagy edzőjének a figyelmét.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC