nb1.hu

Edzőváltás az FTC-nél: Jansen, Orosz Pál és Kerkez is reagált, megvan az új másodedző

Nyilatkozatok a kinevezés után.

Mint ahogy arról beszámoltunk, Pascal Jansen lett a Ferencváros vezetőedzője.

Megvan a Ferencváros új vezetőedzője – részletek

A bejelentés után a holland szakember elárulta: célja, hogy a Bajnokok Ligájába jusson a csapattal. Hétfőn elkezdődik a felkészülés, a keretre két edzőtábor is vár Ausztriában, a szurkolók pedig egyértelmű üzenetet kaptak.

Az FTC vezérigazgatója, Orosz Pál az M1-nek nyilatkozott az edzőváltásról.

„Hosszú folyamat végén esett Jansenre a választásunk, sokakkal találkoztunk arról a listáról, amin az elérhető, karakterükben a Ferencvároshoz illő edzők szerepelnek. Rendkívül felkészült, de más jellegű tréner, mint akik az utóbbi időben nálunk dolgoztak, ugyanis neki nincs nagy játékosmúltja, már fiatalon elkezdte magát edzőnek képezni. Végigjárta a ranglétrát, komoly helyekről voltak más ajánlatai, és mivel Angliában született, a holland és angol iskola is jelen van nála. Aki látta az Alkmaart, tudja, hogy látványos támadójátékot játszottak.

Nyugodt, erőt sugárzó személyisége van, megfelelően fogja tudni kezelni az edzői pozíciót. Hiszünk abban, hogy szép eredményeket fogunk vele elérni. Nagy mozgásokra nem kell számítani, mert bár Jansennek van beleszólása, de alapvetően kész keretet kap. A célok nem változtak: szeretnénk valamelyik európai kupasorozat, és nem feltétlenül a Konferencia-liga csoportkörében szerepelni. Reméljük, sikerülni fog a Bajnokok Ligája, ha nem, akkor az Európa-liga.”

Jansen korábban együtt dolgozott az AZ Alkmaarnál Kerkez Milossal, aki egy szívecskét kommentelt Instagramon az FTC posztja alá.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ferencvárosi Torna Club (@ftcofficial) által megosztott bejegyzés

Az ulloi129.hu egyébként kiszúrta, hogy a Jansent képviselő menedzseriroda fotója szerint Denny Landzaat lesz a Ferencváros új másodedzője.

A korábbi 38-szoros holland válogatott a visszavonulása után a Feyenoordnál, az al-Ittihadnál, a Willem II-nél, az al-Taawounnál és a Lech Poznannál is dolgozott másodedzőként, az al-Ittihadnál a korábbi MTK-tréner, Henk ten Cate munkáját segítette.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC