nb1.hu

Hivatalos bejelentés.

A DAC KÖZLEMÉNYE:

"Ammar Ramadan lett a DAC első szír futballistája, aki ma a 2022/23-as idény végéig szóló szerződést írt alá Dunaszerdahelyen. A kontraktusnak további egyévnyi opció is a része.

A 21 éves Ammar Ramadan (szül. 2001. január 5-én) családja Idleb településről származik, de Dzsablában született, ahol megismerkedett a labdarúgás alapjaival. A háború sújtotta Szíriából 14 esztendősen Olaszországba került, ahol az AC Milannál próbálkozott, majd a torinói Juventus ifjúsági akadémiáján kötött ki. 2019 februárjában a budapesti Ferencváros játékosa lett. Ott a 19 éven alatti együttesben szerepelt, de a harmadosztályú tartalékcsapatban is futballozott, ahol Borbély Balázs volt a vezetőedzője. Az A-csapatban a bajnokságban és a kupában is pályára lépett, de legtöbbször a NBII-es Soroksár színeiben kapott lehetőséget, amely a Fradi farmcsapataként szolgál. A tavalyi idényt a nagyszombati Spartaknál töltötte kölcsönben, és ő lett a legelső szír játékos a honi élvonalban. Összesen 12 Fortuna ligás mérkőzésen lépett pályára, a Slovnaft Cup elhódításához 3/1-es mérleggel járult hozzá.

Ramadan hazája több ifjúsági korosztályos válogatottjában is szerepelt, pályára lépett a 17 és 19 éven alatti együttesekben, jelenleg pedig az U23-as gárda tagja.

„Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen nagy klubbal köthettem szerződést, mint a DAC. Ismerős környezetbe érkezem, ahol több egykori csapattársam is futballozik. Sok jót hallottam tőlük az utóbbi hetekben, amelyeket itt töltöttem, és ezek igazak is voltak. A DAC a megfelelő hely a továbbfejlődésemhez. Igyekezni fogok mindig a maximumot nyújtani, hogy az edzőknek és a szurkolóknak is megmutathassam az erősségeimet. Támadó felfogású labdarúgó vagyok, szélsőként vagy a tízes pozíciójában futballozom. Nagyon szeretek gólokat lőni, de gólpasszokat adni is. Erősségeim közé tartozik a cselezés és bízom benne, hogy sok pozitív érzelemmel teli időszak áll előttünk” –mondta a szerződés-aláírást követően Ammar Ramadan, aki a 27-es számú mez tulajdonosa lesz Dunaszerdahelyen.

„Ammar próbajátékon szerepelt nálunk a felkészülés kezdete óta a nagyszombati kölcsönjátékának letelte után. Ammar jó benyomást tett az edzői stábra és bízunk benne, hogy képesek leszünk továbbfejleszteni a benne rejlő lehetőségeket. Sok sikert kívánunk neki sárga-kékben” – nyilatkozta a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele."

Kapcsolódó hírek