nb1.hu

David Beckham és a Trónok harca – 2018-ban jön az ötödik honlapunk!

Magyarország - Nem vertük nagydobra, de nagykorúak lettünk.

"- Mit csinálsz?
– Online közvetítek.
– ‎Az meg mi?
– ‎A jövő!
– ‎És hová csinálod?
– ‎Az nb1.hu-ra, bazmeg!"
 
A fenti, magasröptű párbeszédre 18 évvel ezelőtt került sor a sajnos már több mint öt éve elhunyt Imre Mátyás (aki az nb1.hu alapítója- és örökös főszerkesztője) és köztem. 
 
Ennél többet szinte soha nem beszéltünk egymással, még akkor sem, amikor egy Skodával négyen kimentünk Manchesterbe. Amikor a Blahán beszálltam mellé, kapásból azt mondta, hogy legközelebb Párizsban állunk meg 10.5 óra múlva, majd az ölembe nyomta a laptopját és ennyit mondott: "addigra 30 címlapsztori kell, utána meg még több Manchesterig és tartsátok vissza!"
 
Azóta is írom őket…
 
Sajnos már nem élhette meg, hogy 2.5 évvel ezelőtt az nb1.hu terjeszkedni kezdett. Szükség lett arra, hogy az nb2.hu és az nb3.hu is a csapatba tartozzon, de még nagyobb szükség volt a sport365.hu oldalra, mert nem csak fociból áll a világ. És nem is csak sportból.
 
Mi is olvasunk könyveket, nézünk filmeket, utazunk, kikapcsolódunk, szeretjük a zenét, szeretünk enni és inni, kultúrákkal, emberekkel, sorsokkal megismerkedni, érdekelnek minket a világ a dolgai, a tudomány és persze a történelem. 
 
Ezért arra gondoltunk, ismét lépünk egy szintet, a már meglévő négy honlap mellé csinálunk egy ötödiket is, reményeink szerint a parlamenti választások előtt már kész leszünk vele, de ha nem, az sem baj. 
 
Mert egyszer elkészül és akkor el lehet mesélni hogy David Beckhammel ellentétben például az Éjkirálynak és a mobjának szurkolok a Trónok harcában. De nem azért, mert azt akarom, hogy mindenkit nyírjanak ki. Szerintem senkit nem bántanának. Miattuk viszont legalább részben összefog az egymást gyilkoló és eláruló, hűtlen embertömegek néhány csoportja. 
 
 
 
 

David Beckham (@davidbeckham) által megosztott bejegyzés,

 
 
George R. R. Martin, a világ valaha volt legjobb írója a történelem megszállottja, nyilván a brit események a kedvencei, de annyi kelta utalás van a remekművében, hogy nem hagyhatjuk figyelmen kívül annak a csodálatos népnek az egyik legtutibb hiedelmét. Lehet hogy az egész halott brigád csupán Halloween ábrázolás, így az élet és halál között ragadt lelkek (mindegy, hogy úgy vannak mozgásra képesnek ábrázolva, hogy a mű fizikai valóságában is tetten érhetőek) csak haza akarnak menni a szeretteikhez, akiknek a köreikben bebocsátást nyerhetnének a mennyek országába. Az emberek viszont félnek tőlük és elijesztik őket, a könyvben és a filmben meg háborúznak ellenük, mert kölcsönösen félnek egymástól a felek.
 
Arról nem is beszélve, hogy a tűz akkor a legmelegebb, amikor kék a színe, ezért omlott le a fal és azért bírja az Éjkirály és az összes kék szemű a hideget, mert akkor az van bennük is, a halottaknak meg eleve nem deresedik a mellkasuk a mínuszokban sem. És hát ugye a keresztényeknél a tűz a megtisztulás ábrázolása…
 
De azzal is foglalkozni akarunk (és fogunk is), hogy a Discovery, a Spektrum és a többi, zseniális televíziós csatorna hatalmas teret ad a műsoraiban a kvantum fizika legújabb törvényeinek a bemutatására. Ez az a sztori, melynek tudorai állítják, a valóság csak akkor létezik, ha megfigyelik, azaz, ha éppen senki nem tartja szemmel a Holdat (vagy bármit és bárkit), akkor az nem létezik…
 
De a fizikusokat és a csillagászokat az is lázban tartja, hogy egy 500 millió fontos szerkezet nemrég 1 millió pixeles képet készített az univerzumról, a felvétel minden képkockáját ezerszer leellenőrizte, számításokat végzett, így most már biztosan visszalátnak a tudósok az ősrobannás (bele sem merünk gondolni, mekkora büntetést szabott volna ki az MLSZ Fegyelmi Bizottsága, ha már létezett volna, senki által nem engedélyezett pirotechnikai eszköz működésbe léptetése miatt…) utáni első másodpercig. 
 
Ennél viszont lehet, hogy keményebb az a sztori, hogy felfedeztek egy olyan csillagot is, amiről elsőre megállapították, hogy 500 millió évvel az ősrobbanás előtt keletkezett és azt is tudják már, hogy ez olyan anomáliák miatt jött létre (a tudomány nem használja a hiba szót, helyette van az anomália), melyeknek nem lett volna szabad bekövetkezniük. A megoldás a nagy bumm és az első másodperc között van…
 
Két dolgot viszont megígérhetünk a 18 életévünk utolsó cikkében: az nb1.hu semmit nem fog változni! Azaz, továbbra is élénken foglalkozunk majd a civilek helyzetével is, hiszen a labdarúgást és a honlapkészítést is miattuk találták ki, ha nem lennének szurkolók, egyik sem érne semmit.
 
És azt, hogy az új honlapon a politika menüpont mindig feltöltés alatt lesz!
 
Boldog Új Évet Kívánunk!
 
Tartsatok velünk 2018-ban is! 
 
Meg majd utána is…
Megosztás:
Kapcsolódó hírek