nb1.hu

Dárdai kirakta a kezdőből a Bayern ellen hibázó livepooli kölcsönjátékost

Berlin – "Ebből tanulnia kell. Jó srác, tanulékony és szófogadó" - mondta a brazil játékosról a magyar edző.

Kikerült a Hertha BSC kezdőcsapatából Allan Rodrigues de Souza, aki a Bayern ellen nagyot hibázott a második müncheni gól előtt.

 

A 19 éves brazil játékos a szerdai bajnokin először kapott lehetőséget a berlinieknél, ráadásul egyből kezdőként. A bajorok második gólja azonban az ő hibájából született: a saját tizenhatosán belül kezdett el cselezgetni, Thiago elvette tőle a labdát és kilőtte a hosszú sarkot. A Hertha össze is omlott, három perccel később Robben is betalált, így alakult ki a 3-0-s végeredmény.

 

"Pont akkor kaptuk ezt a buta gólt, amikorra stabilizáltuk magunkat. Ebből tanulnia kell. De sokkal nagyobb játékosok is követtek már el ennél nagyobb hibát. Pedig egész derekasan játszott"– idézi a Bild Dárdai Pál vezetőedzőt.

 

És valóban: a védekező középpályás 12,1 kilométerrel a Hertha legtöbbet futó játékosa volt a mérkőzésen, tizenegy párharcából hatot megnyert (55%), negyvennégyszer ért labdába, passzai 86 százaléka pedig sikeres volt.

 

A magyar tréner hozzátette, Allan teljesen össze volt törve a meccs után, társai vigasztalták az öltözőben. "Jó srác, tanulékony és szófogadó.“

 

Mindezek ellenére a brazil utánpótlás válogatott labdarúgó kikerült a kezdőből. A Frankfurt elleni, szombati bajnokin Per Skjelbred lép pályára, Dárdai ugyanis újra azt a csapatot küldi harcba Husztiék otthonában, amelyik 2-0-ra legyőzte a Schalkét.Mindez azt is jelenti, hogy a Bayern ellen szintén először lehetőséget kapó Alexander Esswein sem fog kezdeni, helyette az a Valentin Stocker kap lehetőséget, aki a Schalke ellen csereként beállva megszerezte a Hertha második gólját.

 

"Kipróbáltunk valamit és tanulunk a hibákból"– mondta Dárdai.

 

(m4sport.hu)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek