nb1.hu

Bognár: Alberttel, Benével, a régi nagyokkal sincsenek tisztában

Budapest – A Puskás Akadémia simán feljut, de a másodikat nem tudja.

Gyengébben szerepelt a vártnál az ősszel a Budaörs, ezért a klub vezetői Bognár Györgyöt nevezték ki vezetőedzőnek. Bognár keze nyoma már látszik a csapatán, de ezt nem azért állítom, mert tegnap legyőzték a budaörsiek 3-2-re edzőmeccsen az MTK-t. Mert ilyenkor még nem az eredmény az elsődleges, hanem a megfelelő fizikai állapot megszerzése mellett a csapatszerkezet, a játékosok mozgásainak összehangolása és a taktikai elemek begyakorlása. Persze mindig, minden meccsen jól esik a győzelem, de nem csak erről beszélgettünk a szakvezetővel.

 

Ahhoz képest, hogy január végéhez közeledünk, nagyon jó meccset láttam.

Az első félidő jó iramú volt, kimondottan megfelelt egy remek edzőmeccsnek, az MTK is erős sorával állt fel. Jól zárunk hátul, kicsit stabilabban védekezünk, mert erre van szükségünk, a megszerzett labdákkal viszont támadunk is. Próbálunk kezdeményezni is, örülök neki, hogy a kék-fehérek ellen is tudtunk helyzeteket kialakítani.

 

Említetted, hogy a megszerzett labdákkal támadtatok is. Eddigi csapataidnál is megkövetelted, hogy ne csak vagdalkozzanak a játékosaid, hanem játsszák a focit, ahogyan például te tetted még aktív pályafutásod alatt. Ez marad a védjegyed?

Nyilván nem tud az ember kibújni a bőréből. Nálam alapkövetelmény, hogy amint meg van a labda, el kell kezdeni játszani vele. Meglátásom szerint csak a védekezéssel nem lehet előrejutni. Egybe kell, hogy működjenek a dolgok. Stabilabbá tesszük a védekezésünket, mert erre alapból szükségünk van, de a támadójátékhoz is szükségünk van a masszívabb védekezésre. Nem tudsz úgy támadó futballt játszani, ha a védekezésed nem működik.

 

Hogy látod a többi rivális helyzetét? Nehezebb lesz a tavasz, mint az ősz volt a veszélyes zónában tanyázók számára?

Akik a bennmaradásért küzdenek, azoknak egyforma nehéz dolguk lesz. Bárki, bárkit megverhet. Az elsőt is meg lehet verni, de az utolsótól is ki lehet kapni. Nagyon kiegyensúlyozott a bajnokság, ami bizonyos szempontból jó. Nyilván gyengébb játékerőt képviselnek azok a gárdák, amelyek az utolsó öt-hat helyen vannak. A SZEOL maradt le pontszámba a többiektől, a többieknek viszont egyforma esélyük van a bennmaradásra.

 

A másodosztály tele van olyan edzőkkel, akik volt válogatott labdarúgók, játékosként és edzőként is sokat letettek már az asztalra. Rajtad kívül Pintér Attilára és Véber Györgyre gondolok elsősorban. Mennyire néznek fel rátok az NB II-es futballisták, akik láttak titeket játszani?

 

A mi játékoskereteinkben már nagyon sokan vannak, akik élőben már nem láttak minket.

 

Felvételeken?

Legfeljebb azokon, de nem igazán naprakészek. És ez baj. De nem is igazán az, hogy a mi korosztályunkkal nincsenek képben, hanem sokkal nagyobb baj, hogy Albert és Bene korosztályával, vagy a még előttük lévőkkel sincsenek tisztában. Nem tájékozottak, és nemcsak futballból, másból sem. A tradíciók, a futballtörténelem ismerete eléggé sántít nálunk.

 

Ezek után már csak arra lennék kíváncsi, hogy melyik két gárda jut majd fel az élvonalba?

A Puskás Akadémia biztosan, mert simán megnyeri a bajnokságot. A második a helyre egyforma esélye van több csapatnak, nem tudnám megtippelni, hogy végül ki lesz a második befutó.

 

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC