nb1.hu

Bobál Gergely reagált arra, hogy Portugáliába igazol

Elárulta, miért épp ezt a lehetőséget választotta.

Korábban az nb1.hu is beszámolt arról, hogy a ZTE-nél remek szezont teljesítő, az NB I 2019-20-as szezonját 10 góllal záró Bobál Gergely Portugáliában, az élvonalba frissen visszajutó Nacionalnál folytatja karrierjét.

Megvan Bobál Gergely új csapata – NB1.hu

 

A 24 éves támadó már két hete aláírta előszerződését, hétfőn utazik leendő csapatához, ahol már csak egy sikeres orvosi vizsgálatra van szükség ahhoz, hogy hivatalos legyen az átigazolás. A

Bobál az M1-nek elmondta, soha nem volt még olyan izgatott, mint most és biztos benne, hogy kell majd neki 2-3 hónap, mire felveszi a portugál bajnokság ritmusát. ""Egy jó bajnokságba kerülök. Teljesen új kultúra és futball vár rám. Kell idő, hogy felvegyem a ritmust, de nagyon motivált vagyok, talán ennyire még életemben nem voltam az" – fogalmazott a támadó.

"Óriási lehetőség kapujában állok, élni akarok vele. Hogy mennyire szerettek volna megszerezni, arra bizonyíték, hogy négy évre kötelezhetem el magam. Nem titkolták, úgy számolnak, ha jó idényt futok, szép összegért tovább is adnának. No de felesleges ennyire előreszaladni az időben, egyelőre az a legfontosabb, hogy minél előbb megtaláljam az új otthonomat, ezért repülök ki hamarabb, a felkészülésünk csak augusztus harmadikán kezdődik" – mondta a nool.hu-nak.

 

"Szerencsére szabadon igazolható futballistaként sok lehetőségem volt, de azt hamar eldöntöttem a családommal egyeztetve, hogy légiósnak szeretnék állni. A portugál bajnokság erős, új csapatom elsőként jutott fel az élvonalba, vagyis számos tényező a Nacional mellett szólt. Nem adtak sok időt, hiszen a megkeresés után egy nap állt a rendelkezésemre, hogy döntsek. Remélem, jó csapat mellett tettem le a garast… Luís Freire vezetőedzővel beszéltem, azt mondta, éppen olyan centerre van szüksége, mint én. Több játékrendszert is alkalmaznak, leginkább a négy-négy-kettes és a négy-kettő-három-egyes szisztémát, mindkettőben szeretek futballozni. Leginkább a kétcsatáros játék fekszik nekem, amikor egy alacsonyabb, mozgékonyabb játékossal szerepelhetek együtt. A keretben számos dél-amerikai, leginkább brazil labdarúgó szerepel, biztosan megtalálom velük a közös hangot" – fogalmazott.

Bobál elárulta, bízik abban, hogy bizonyítani tud, hisz a körülmények adottak, ráadásul elkezdi a portugál nyelvet, amiben segítsége is akad. "Szerencsére régóta lakik kint egy magyar család, hozzájuk járok majd különórákat venni. Gaál Miklós – aki korábban futballozott többek között Pécsen, Újpesten és az Amkar Permben is – játszott a Marítimóban, amely úgyszintén madeirai klub, rajta keresztül jutottam el a magyar családhoz, nagyon segítőkészek, már várnak rám. És én is várom, hogy belevágjak a nagy kalandba" – zárta szavait.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek