nb1.hu

Befejezte a pályafutását a korábbi FIFA-asszisztens

Budapest - Szpisják Zsolt a DVSC-Gyimót meccsen lengetett utoljára.

A korábbi FIFA-asszisztens a Debrecen-Gyirmót NB I-es meccsen lengetett utoljára.

 

Saját elhatározásból döntött úgy Szpisják Zsolt, hogy lezárja a pályafutását, és véget vet a tartalmas játékvezető asszisztensi karrierjének. Idestova 22 esztendeje vizsgázott le, az ezredfordulón pedig átlépte a bűvös küszöböt, és bekerült az országos keretbe – írja az mlsz.hu.

 

Még NB II-es kerettagként megadatott neki, hogy Hanyecz István búcsúmeccsén bemutatkozhatott az élvonalban az Újpest-Tatabánya bajnokin, első osztályú kerettagként pedig 2003-ban a Debrecen-Ferencváros rangadón debütált Makai János játékvezetése mellett. Azóta rengeteg élmény érte, mígnem július 31-én 207. alkalommal működik asszisztensként az élvonalban. A Debrecen-Gyirmót találkozó játékvezetője az az Iványi Zoltán, akivel rengeteg közös küldésük volt az utóbbi években.

 

A FIFA-keretben 2005-2014-ig tíz emlékezetes esztendőt töltött el: valamennyi nemzetközi mérkőzésére szívesen emlékszik vissza, a Bajnokok Ligája-, az Európa Liga-csoportmeccsek mellett a kolumbiai U20-as világbajnokság a belgiumi U17-es Európa-bajnokság számít a legrangosabb megbízatásoknak.

 

A játékvezetés jóvoltából került kapcsolatba a Békés megyei labdarúgó szövetséggel, melynek 2000-ben lett a főtitkára. Noha zászlóval a kezében már nem láthatjuk a jövőben az oldalvonal mellett, békési sportvezetőként továbbra is teljes mellszélességgel a labdarúgásért tevékenykedik.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC