nb1.hu

Ausztriába vinnék a Haladás 20 éves magyar tehetségét

Öccse a Salzburg fiókcsapatának, a Lieferingnek a kapusa.

A Nemzeti Sport értesülései szerint megszületett az elvi egyezség a felek között: az NB II-es Haladás labdarúgócsapatának 20 éves, saját nevelésű csatára, Tóth Milán az osztrák BL-induló Sturm Graznál folytathatja pályafutását.

"Ez nem is meglepő azok után, hogy Tóth 20 évesen remek idényt produkált az NB II-ben, 34 meccsen 11 gólt és négy gólpasszt jegyzett. A másodosztályban 2019 őszén mutatkozott be, de tavaly vált fokozatosan alapemberré Szombathelyen, és az előző idényben már a vasiak legeredményesebb játékosának bizonyult. Öccse, a 18 éves Tóth Balázs egyébként már 2020 óta Ausztriában játszik, jelenleg a Red Bull Salzburg fiókcsapatának, a másodosztályú Lieferingnek a kapusa.

A Strum Graz a 2021–2022-es idényben a Salzburg mögött második helyen végzett az osztrák Bundesligában, így indulhat a Bajnokok Ligájában, s a selejtező harmadik körében, augusztusban kapcsolódhat be a sorozatba a nem bajnoki ágon" – folytatta a sportnapilap.

A Strum a Salzburg mögött második helyen végzett az osztrák Bundesligában, így indulhat a BL-ben, a selejtező harmadik körében, augusztusban kapcsolódhat be a sorozatba a nem bajnoki ágon.

A Nemzeti Sport kereste a hírrel kapcsolatban a játékos ügyeit intéző, linzi székhelyű Perfootmance GMBH ügynökséget, melynek képviseletében Haisza Viktor menedzser sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta az értesülést, de annyit elismert, hogy Tóth iránt külföldről is érdeklődnek.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek