nb1.hu

A PAFC állva halt meg, de melyek a búcsú lehetséges okai?

Felcsút – Robert Jarni a kelleténél jóval több türelmet kapott a vezetőktől.

A Puskás Akadémia állva halt meg a Pancho Arénában! Ugyanis hiába győzte le a Honvéd együttesét, a látványosan könnyen megszerzett három pont már túl későn érkezett, és semmit sem ért. A rivális Vasas szintén hozta a maga meccsét, így a PAFC óriási meglepetést okozva kiesett az NB I-ből.

 

A találkozót úgy kezdte a hazai együttes, ahogy illik, gőzerővel támadott, és jöttek is a gólok, de ahogy Dunaújvárosban alakultak a dolgok, úgy fogytak el lélekben a felcsúti futballisták, amit jól jelzett a hajrában érkezett kispesti gól. A mérkőzés hangulata vélhetően akkor lett volna emlékezetesebb, ha a Honvéd nem a szombaton látott erőtlen futball rukkol elő, és akkor talán a vörös-feketéket elkísérő Honvéd-drukkereket is jobban tűzbe lehetett volna hozni.

 

 

A felcsútiak trénere a találkozó után így nyilatkozott:

 

– Hosszú folyamat volt ez, majd kielemezzük a tanulságokat. Korai még megmondani, hogyan tovább, jövő héten leül a vezetőség, majd azután eldől.

 

Szíjjártó István szavaiból süt a csalódottság, érthető, hiszen a kezei alatt – a keretet tekintve az NB I egyik legerősebb csapata – élvezhető és eredményes futballt produkált, de talán túl későn kapta meg a lehetőséget a bizonyításra a Honvédnál korábban dolgozó szakember. Talán és ismét csak talán, ha nem így van, minden másképp alakulhatott volna. 

 

Az, hogy a PAFC-nak helye van az NB I-ben vagy sem, arról erősen megoszlanak a vélemények, és sokkal többen vannak azok, akik azt mondják, nincs, és elsősorban nem a játékosállomány gyengesége miatt vélekednek így… Ha azonban csupán, mint futballcsapatként próbáljuk elemezni a Puskás Akadémia másodosztályba zuhanását, akkor az okok már nagyon egyszerűnek tűnnek. Persze utólag könnyű okoskodni, de most épp ezt kell tennünk.

 

 

Az elsők között szerepel, a vezetők halogatott döntése, akik túl sokáig bíztak Robert Jarni alkalmasságában. Nehéz megmagyarázni miért alakult így, de talán a futballmúltja miatt kapott az átlagosnál több türelmet a horvát tréner. Másodsorban a téli transzferpolitika is elhibázottnak tűnik, hiszen kreatív játékosok távoztak a keretből, míg az érkezők nem feltétlenül bizonyították, hogy érdemes volt szerződtetni őket. Egyszerűen érthetetlen hogy az időközben a magyar válogatottba is meghívást kapó Lencse Lászlót milyen könnyű szívvel engedték el Felcsútról…

 

Legvégül pedig mindenképpen meg kell említeni, hogy a Vasas elleni hatpontos meccset a 32. fordulóban elvesztette a PAFC, így saját kezéből épp a riválisának tenyerébe adta az irányítást, amely végül élt is a kínálkozó lehetőséggel. Ilyen luxust egy kiesés ellen menekülő egylet egyszerűen nem engedhet meg magának.

 

Hogy ezek után mi lesz a Puskás Akadémiával? A financiális gondja vélhetően nem lesz, és minden bizonnyal elég erős kerettel vág majd neki az NB II-nek, de az is biztos, hogy Fiola Attila szintű játékosokat nem tud megtartani a következő idényre. Az átalakulás tehát érdekesnek ígérkezik, de ha Szíjjártó István kezében marad a marsallbot, akkor jövőre könnyűszerrel visszajuthat a PAFC az élvonalba. 

 

Az más kérdés, ha így is lesz, hogy ennek mennyien fognak tiszta szívből örülni…

Megosztás:
Kapcsolódó hírek