nb1.hu

A harci szellemben bízik Kuttor Attila, az őszi receptre épít a Kecskemét – reakciók

A Honvéd ellen alapoznák meg a sikeres tavaszt az újpestiek.

Vasárnap újabb hat csapat vág neki a tavaszi szezon küzdelmeinek. 

Mezőkövesd-Puskás Akadémia (kezdés:13.00)

Az NB I kilencedik helyén álló Mezőkövesd együttese a tabella negyedik helyén álló Puskás Akadémiát fogadja. A csapatoknak különböznek a céljai a bajnokságban. A matyóföldiek a bennmaradásért a vendégek a dobogóért küzdenek. Ősszel Hornyák Zsolt együttese nyert 1-0-ra Felcsúton. 

Kuttor Attila (Mezőkövesd): Azt gondolom, hogy amit a felkészülési időszakban elterveztünk, azt végre tudtuk hajtani, az első három hét a fizikai felkészítés jegyében zajlott, az erőgyűjtés volt fókuszban, míg a januári időszak elsősorban a játékról, a taktikai elemek begyakorlásáról szólt. Mindkét szakaszban jó feltételek között végezhettük a munkát, összességében elmondhatom, hogy a felkészülés jól szolgálta a fejlődésünket. Az új játékosok beépítése folyamatos, volt, aki már az első naptól velünk készült, de akadt olyan is, aki csak az utolsó napokban kapcsolódott be a közös munkába. A Puskás Akadémia ellen nagyon bízom benne, hogy viszont látjuk azokat a taktikai elemeket, amiket gyakoroltunk. Az idei első tétmeccsünk lesz, bízom benne, hogy megfelelő harci szellemben, nagy motivációval lépünk majd pályára. Minden győzelemnek nagy jelentősége van, mindent megteszünk majd azért, hogy megnyerjük a mérkőzést.

Újpest-Honvéd (kezdés:15.30)

A szombati Fradi-Vasas után vasárnap is rendeznek fővárosi rangadót. A tizedik Újpest a mögötte azonos pontszámmal álló Budapest honvédot fogadja. Óriási csatára lehet számítani egy vérbeli hatpontos találkozón. Ősszel a felek gólnélküli döntetlent játszottak egymással. 

Simon Krisztián(az Újpest játékosa): Az őszi szezonban eléggé hullámzó teljesítményt nyújtottunk, volt, hogy remekül játszottunk, majd gyengébben futballoztunk. A nagyobb probléma viszont inkább az volt, hogy a teljesítményünk nem párosult eredménnyel, sokszor egy gólok döntöttek csak az ellenfél javára. A célunk tehát az lehet, hogy kiegyensúlyozottabb formát mutassunk, lépésről lépésre haladjunk. Az sokat segíthet, hogy hazai pályán kezdünk a saját szurkolóink előtt, ezzel megalapozhatnánk egy jó tavaszi szezont. Bízom benne, hogy sikerül és utána is jól teljesítünk majd. Minden játékos azért él, hogy tétmeccseken lépjen pályára, így izgatottan várom már a vasárnapot, és bízom egy nagyon jó rajtban.

 

Kecskemét-MOL Fehérvár FC (kezdés:17.30)

Az újonc Kecskemét hazai pályán a Vidi ellen kezdi meg a tavaszi szezont. Szabó István együttese a harmadik helyről várja a találkozót, ellenfele a nyolcadik a tabellán. Az ősz folyamán a fehérváriak hazai pályán 2-1-re nyerni tudtak. 

Szabó István(Kecskemét): Azzal számolhattunk, hogy két alapemberünk – Vágó Levente és Banó-Szabó Bence – biztosan nem játszhat a nyitányon. Ehhez még párosult sajnos sérülés is, de ez minden csapat életében benne van a pakliban. Nem kevés a hiányzónk így, de nem szeretnék sem panaszkodni, sem erre fogni semmit. Az utolsó mérkőzéseken okoztak ezek az eltiltások némi kényelmetlenséget, hiszen így nem velük gyakoroltunk elsősorban. Mindenki várja persze a rajtot, egyáltalán a tavaszi szezont, hiszen nagyon hosszúra nyúlt ez a szünet. Szeretnénk ennek megfelelően természetesen ponttal, pontokkal kezdeni, annak ellenére is, hogy azzal maximálisan tisztában vagyunk, hogy a Fehérvár milyen erős csapat. A bajnokság elején nem véletlen várták őket a dobogóra, télen sok változás is történt náluk, amit igyekeztünk figyelemmel követni. A felkészülés végére nagyon kiegyensúlyozott és jó teljesítményt nyújtottak. A mérkőzés esélyese ellenfelünk véleményem szerint, de ez nem azt jelenti, hogy feltartott kézzel lépnénk pályára. Ismerve viszont a tényeket és az adatokat, a mi esetünkben ugyanarra a szerény, alázatos, szenvedélyes játékra van szükség, amit ősszel is mutattunk. Amennyiben ez meglesz, akkor remélhetőleg nagy számú szurkolótáborunk támogatásával pontot, pontokat tudunk itthon tartani.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek