nb1.hu

A Bozsik Aréna avatása: meglepetés Dzsudzsák Balázs posztján

Így kell megemlékezni a legendákról!

Budapest Honvéd–Villarreal B (spanyol III.) 0–0 

Nem érdekelte őket a Villarreal!

Pontosabban nem a Villarreal érdekelte őket!

Ezért is volt remek döntés a Honvéd vezetőségétől, hogy a spanyolok tegnapi bejelentése után (Covid-fertőzések miatt, érthetően, lemondta a Kispest elleni mai meccset az első csapat), kötötték az ebet a karóhoz és mindenképpen el akarták érni, hogy szombat este megtartható legyen a Bozsik Aréna első, Kispest-szurkolók előtt lejátszható mérkőzése.

És azt is jól tették, hogy ragaszkodtak ahhoz, hogy az ellenfelet Villarrealnak hívják, hiszen már elkészültek a meccsre szánt pólók és sálak, amiket a kezdés előtt, a stadionhoz hasonlóan újjávarázsolt shopban vásárolhattak meg a Kispest drukkerei.

Azok a Kispest-drukkerek, akik természetesen örültek neki és büszkék voltak rá, hogy az Európa-liga győztes elfogadta a meghívást a stadionavatóra, de őket akkor is a kedvenc csapatuk érdekelte, hiszen a jövő héten már kezdődik a bajnokság, és persze az is a leginkább, hogy végre újra a Bozsikban szurkolhatnak a kedvenceiknek.

Mert az átépítés miatt ezt már igen régen tehették meg, a járvány miatt a munkálatokban is késés következett be, de ma már lehetett mérkőzést rendezni benne.

És érkeztek is a Kispest hívei az ország szegletéből, több mint 8 ezren voltak ott az első meccsen, és vettek részt a kezdés előtt nagyon sokan azokon a programokon, amiket a klub vezetői szerveztek a számukra.

Bent a stadionban is remek volt a felvezető műsor, köszönhetően többek között a Bagossy Brothers Company kiváló fellépésének, az igaz kispesti Harsány Levente hangulatfokozó műsorvezetésének, illetve a Honvédség munkatársainak, akik ejtőernyővel hozták meg a mérkőzés labdáját.

Az első 10 percben még Djordje Kamber is kezdőként kapott lehetőséget, de már nem a bizonyításra, hanem a búcsúzásra, hiszen az elmúlt évek egyik legikonikusabb Honvéd-játékosa a profi karrierjét már abbahagyta, ám az NB III-as csapatban még játszik majd, ráadásul a fiatalok képzéséből is jó alaposan kiveszi majd a részét.

Rajta kívül a saját nevelésű Nagy Gergő sem tudott játszani, akárcsak a volt fradista Batik Bence, aki viszont közönségkedvencnek számít Kispesten, emberi tulajdonságai és szakmai teljesítménye miatt.

Ott volt viszont a kezdőben az egyik nagy nyári szerzemény Nono, aki igazolva jó hírét, igyekezett rengeteget dolgozni, a gólvonalon meg a Mezőkövesdről érkezett Szappanos Péter, aki volt, hogy bravúrt is bemutatott.

Kambert egyébként Zsótér Donát váltotta, aki, akárcsak Dzsudzsák Balázs a Lokiban, nem a szélen, hanem középen játszott úgy, hogy nagyon sokszor ő lépett vissza a labdákért, amolyan mélységi irányítóként. Ott eddig egyébként a Honvéd legjobbja, Hidi Patrik játszott, aki viszont most egy kicsit előrébb került.

A Villarreal második sora melynek tagjai nagyon fiatal játékosok voltak, minden dicséretet megérdemel, mert voltak közöttük olyanok, akik lehet, hogy tegnap ilyenkor tudták meg, hogy a magyar és az egyetemes labdarúgás egyik legnagyobb ikonjáról elnevezett aréna megnyitóján kell majd bizonyítaniuk.

A Kispest Tábor is alaposan kitett magáért a szurkolásban és a látványban egyaránt, a kezdés előtti koreográfiájukkal megemlékeztek Bozsik Józsefről, illetve legendás szurkolójukról, a nemrég elhunyt Piroska Jánosról.

A 75. percben Horváth Ferenc vezetőedző sort cserélt, így feltehetően azok a játékosai, akikre a DVSC elleni első bajnokin fontos szerep várhat, pihenhettek egy kisit.

Azt megállapíthattuk, hogy a Honvédon van még csiszolni, elsősorban a frissítés területén, hiszen a ritmusváltásokkal adósok maradtak a kispestiek.

A meccsnap viszont, a körítés, a műsor és minden egyéb remekül sikerült, amit a Kispest fanatikus szurkolótábora ugyanúgy megérdemelt, mint egy remek és impozáns stadiont, amit meg egyébként a maga a csapat is, hiszen a világ egyik legfontosabb klubjáról van szó, mely Bozsik mellett Puskás Ferenccel, Tichy Lajossal, Détári Lajossal és még rengeteg kiválósággal ajándékozta meg a labdarúgást.

De nemcsak a magyart, hanem a nemzetközit is!

Biztosak lehetünk benne, hogy az örömittas kispestiek hasonló kispesti csillagok felbukkanásáról álmodoznak majd.

Ma is!

Holnap is!

És mindig…

A Honvéd a bajnokság első fordulójában a DVSC-t fogadja majd…

STADIONAVATÓ (FELKÉSZÜLÉSI) MÉRKŐZÉS, BOZSIK ARÉNA
Budapest Honvéd–Villarreal B (spanyol III.) 0–0 
Budapest, Bozsik Aréna. Vezeti:
Solymosi Péter
Budapest Honvéd: Szappanos (Tujvel, 75.) – Mezgrani (Kovács Nikolasz, a szünetben), Klemenz (Talys, 75.), Baráth (Bardea, 75.), Tamás (Lovric, 75.) – Nono (Banó-Szabó, 75.), Kamber (Zsótér, 10.), Hidi (Májer, 75.) – Bőle (Balogh N., a szünetben), Eppel (Gale, 75.), Nagy Dominik (Tóth-Gábor, 75.). Vezetőedző: Horváth Ferenc
Villarreal B: Duran (Gómez, a szünetben) – Ángel Leal (Narro, a szünetben), Esmo (Galdon, 62.), La Fuente – Pereiro (Pacheco, a szünetben), Del Moral (Bueno, 62.), Goujón (Gerardo, a szünetben), Adriano (Adell, a szünetben), Fores (Ahn, a szünetben) – Collado (Murria, a szünetben), Medina (Lozano, a szünetben). Vezetőedző: Miguel Álvarez

FRISSÍTÉS, 22.41:

Eldőlt, hogy elviszi-e a Villarreal Horváth Ferencet – NB1.hu

 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek