nb1.hu

A Barca volt elnökével focizott a sitten a magyar bundaper egyik fő vádlottja

Madrid – A szövetség elnöke is a a kaptárban volt.

A Bors írását változtatás nélkül közöljük.

 

"Mint lapunk elsőként beszámolt róla, a spanyol rendőrség letartóztatta, és előzetesben tartotta L. Mátyást, a hazai bundaperek egyik fő vádlottját, miután nemzetközi elfogatóparancs volt ellene érvényben. Az Interpol-körözést a cremonai ügyészség még 2011-ben adta ki a Lecsó becenévre hallgató férfi, és négy magyar bűntársa, K. Zoltán, B. István, Sch. László és S. László ellen, mert a vád szerint több olasz élvonalbeli bajnokit – köztük a 2011. május 22-i Lecce–Lazio (2-4) focimeccset – manipulálták.

 

A korábban Magyarországon már 22 hónapot előzetesben ülő L. azt hitte, mivel az említett találkozó bírósági tárgyalása itthon folyik, a lakhelyelhagyási tilalmát pedig már megszüntették, szabadon járhat-kelhet a világban. – Az elfogatóparancs miatt itthon is mindig akadékoskodtak velem a rendőrök, de rendre tisztázni tudtam a helyzetet, a spanyol hatóságot viszont nem tudtam meggyőzni – árulta el a Borsnak L., aki időközben családot ala­pított, és szü­letett egy kisfia.

 

– Harminc napra elő­zetesbe he­lyeztek a Soto del Real-i börtönben, ahol éppen abba a cellába kerültem, ahol előttem a spanyol fociszövetség elnöke, Ángel María Villar ült. Lecsó elárulta, hogy a családja nagyon hiányzott, de jól bántak vele, és az itthoniakhoz képest luxuskörülmények fogadták a börtönben. – Egész nap sportolhattunk, medencében fürödhettünk, tévézhettünk. A szomszédos cellákban ült Katalónia korábbi elnökének a fia, és a Barcelona volt elnöke, Sandro Rosell is – mesélte L.

 

– Utóbbival szinte baráti kapcso­latba kerültem, több szabadon bo­csátási kérelmet is segített nekem spanyolul megírni. Aztán egy csapatban fociztunk, és annyira jól ment a játék, hogy sorozatban nyolc meccset nyertünk a börtönben, ezért mindenki a mi csapatunkban akart lenni. Persze nemcsak gazdagsági bűncselekmények miatt voltak bent emberek, volt ott kolumbiai drogbáró is, de szerencsére nem akadt problémám.

 

Lecsó hozzátette, a spanyol ha­tóságok végül kiadták őt Olasz­országnak, ahol négy napot töltött, végül bíróság elé állt, és két órán belül tisztázta magát: megszüntették ellene az elfogatóparancsot, és hazatérhetett. L.-nek legközelebb októberben kell megjelennie a magyar bíróságon a nemzetközi focicsalások ügyében.

 

Miért ül Rosell?

 

Sandro Rosell 2010 és 2014 között volt a Barcelona focicsapatának elnöke. A katalán üzletember több gyanús üzleti ügybe keveredett. Egyrészt tisztázatlan pénzmozgások által besegített a katariaknak a sikeres vb-rendezési pályázatukba, aztán kiderült, hogy Neymar 2013-as leigazolásakor a Santos csak 17,1 millió eurót kapott a játékosért, miközben összesen 95 millió euró cserélt gazdát, ezért le kellett mondania elnöki posztjáról. Jelenleg pedig azért ül, mert a brazil fociválogatott televíziós jogainak értékesítésével ügyeskedett, és a vád szerint 15 millió eurót mosott tisztára."

Ezt akarja megértetni Doll a Fradi játékosaival – NB1.hu

Alapvető kérdéseket tisztáztak

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC