nb1.hu

ZTE: távozik a klub történelmének egyik meghatározó játékosa

2018 augusztusában igazolt az egerszegi csapathoz.

A zalaegerszegiek a hivatalos oldalukon bejelentették, hogy a szezon végén távozik Zoran Lesjak, akit a közleményben egyébként a klub történelmének egyik meghatározó játékosának neveztek. A horvát futballista 2018 augusztusában igazolt az egerszegi együtteshez. Az elmúlt években Lesjak 155 meccsen szerepelt a ZTE-ben, a fellépésein 15 gólt szerzett, emellett 10 gólpasszt is kiosztott.

„Mindig is egy profi játékos volt, aki mindent megtett azért, hogy a pályán a lehető legjobb teljesítményt tudja nyújtani, többek közt példamutatóan figyelt a testére, fizikai egészségére. Több poszton is remekül megállta a helyét, a korábban itt töltött időszakom alatt, a pandémia idején történt egy sérülés és Zoran a védelemből előlépett a középpályára, ahol szintén kiválóan végezte el a rászabott feladatokat. Egy nagyon megbízható, kitűnő embert ismertem meg a személyében, akinél mindig tudtam, hogy mire számíthatok és ezek fontos erények egy játékosban” – fogalmazott Márton Gábor vezetőedző.

Sallói István így jellemezte a légióst:

„Emlékszem amikor először találkoztam vele Eszéken egy kávézóban és arról beszélgettünk, hogy milyen projekt épül Zalaegerszegen, valamint szeretnénk, hogy annak ő is részese legyen. Már az első napokban feltűnő volt, a rendkívüli hozzáállása, két órával az edzések előtt érkezett és nyújtott, hengerezett, felkészült a tréningre. Ez a fajta profi hozzáállás nagyon sokat lendített a csapaton. Ő nagyszerű példája azon külföldi labdarúgóknak, akikre szüksége van a magyar futballnak és a fiatal játékosoknak, mert remek példát mutat. Az egyik legprofibb játékosnak tartom, akivel valaha dolgoztam. Sajnos az idő vasfoga őt sem kíméli és idén már kevesebb lehetőséget kapott, de az elmúlt öt évben a csapat egyik legbiztosabb pontja volt a játékával, góljaival és mentalitásával. Egy igazi példakép búcsúzik, akire mindig jó szívvel fogunk gondolni. Nagyon boldog lennék, ha több olyan játékost találnánk, mint Zoran, aki ilyen alázattal és szeretettel viselte a ZTE címerét” – hangsúlyozta a sportigazgató.

Lesjak ebben az idényben 5 NB I-es meccsen jutott szóhoz. A ZTE szombaton a Paksot fogadja, ezen a bajnokin a szurkolók is elbúcsúzhatnak a futballistától.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC