nb1.hu

ZTE-Puskás Akadémia: bennmaradást érhet a kupagyőzelem utáni siker

Egyre távolabb az európai kupaindulás a felcsútiaknak.

 

ZTE-Puskás Akadémia 2-1

A meccs főszereplője: Eduvie Ikoba 

Két hónap után szerzett ismét gólt a korábbi gólkirályjelölt, de a legfontosabb pillanatban, hiszen ezzel a sikerrel nagyot lépett a bennmaradás felé a friss kupagyőztes.

 

A meccs kulcsmomentuma: Klausz gólja

A legjobbkor talált be: még az első félidő végén ismét vezetést szerzett a ZTE, a második félidőben pedig helyzetig sem nagyon jutott a Puskás Akadémia.

 

A gólok története:

13. perc: Posztobányi elcsúszott a tizenhatos környékén, a labdára lecsapott Ikoba került, aki lecsapott a lehetőségre, és 16 méterről, jobbal a bal alsó sarokba lőtt. 1-0

27. perc: Posztobányi, Favorov, majd Mocsin megpattanva Colley a labda útja, utóbbi pedig közelről a kapuba továbbítja. 1-1 

45+1. perc: Egy bedobás után Kovács csúsztatta tovább a labdát, Klausz átvette, lefordult, és közelről óriási gólt lőtt a bal felső sarokba. 2-1

 

A következő feladat:

A ZTE a Vasashoz látogat legközelebb, a Puskás Akadémia a MOL Fehérvár FC-t fogadja.

 

Jegyzőkönyv:

OTP Bank Liga, 30. forduló:

Zalaegerszegi TE-Puskás Akadémia FC 2-1 (2-1)

Zalaegerszeg: Demjén – Mocsi, Lesjak, Szafronov (Kálnoki-Kis, 65.) – Grezda (Szalay, 51.), Klausz (Szendrei, 51.), Bedi, Kovács B., Gergényi – Ikoba (Huszti, 76.), Ubochioma (Németh, 52.)

Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki, Batik, Spandler, Ormonde-Ottewill (Kiss T., 81.) – Levi, Favorov, Corbu (Zahedi, 78.), Posztobányi (Bartolec, a szünetben), Komáromi (Gruber, a szünetben) – Colley

gólszerzők: Ikoba (13.), Klausz (45+1.), illetve Colley (27.)

kiállítva: Colley (91.)

sárga lap: Mocsi (48.), Szendrei (86.), illetve Ormonde-Ottewill (37.), Colley (39., 91.), Szolnoki (72.), Spandler (97.)

 

Az MTI beszámolója:

„A Magyar Kupa-győztes Zalaegerszeg 2-1-re legyőzte a vendég Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának vasárnapi játéknapján, ezzel nagy lépést tett a bennmaradás kiharcolása felé.

A zalaiak az április 24-én vezetőedzőnek kinevezett Boér Gábor irányításával sorozatban harmadik tétmeccsüket nyerték meg, a bajnokságban egymás után másodszor nyertek.

Sok kapura lövést hozó, jó iramú első félidőt láthatott a ZTE Aréna közönsége, amely ráadásul a szünetben a hazai vezetésnek is örülhetett. Az első gólt is a vendéglátók szerezték már a 13. percben, de a Puskás Akadémia alig negyedóra elteltével egyenlített. A félidő végét megnyomta a Zalaegerszeg, az egyre gyakoribbá váló próbálkozásaiból pedig épp a szünet előtt újabb gólt szerzett, így előnnyel vonulhatott pihenőre.

Fordulás után kissé leült a mérkőzés, alacsonyabbá vált az iram és helyzetekből is jóval kevesebbet alakítottak ki a csapatok. A folytatásban nem változott jelentősen a játék képe, a kaput sem a házigazdáknak, sem pedig a vendégeknek nem sikerült eltalálniuk, a színvonal ennek megfelelően nem volt olyan magas, mint az első 45 percben. A ZTE hatékonyan őrizte egygólos előnyét, a Puskás Akadémián pedig a cserék, a támadószellemű futballisták pályára küldése sem segített. A felcsútiak ráadásul a ráadás perceit már emberhátrányban voltak kénytelenek lejátszani, és pont nélkül távoztak Zalaegerszegről.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC