nb1.hu

Zachariassen elárulta, mi volt a Sztankovicstól kapott cetlin

A norvég középpályás góllal vette ki a részét a Fradi utolsó pillanatokban megszerzett győzelméből.

Nehézkesen, de nagyot küzdve nyert hátrányból felállva a Ferencváros a szerb Csukaricski vendégeként az Európa-konferencialigában. A zöld-fehérek 2-1-es győzelmükkel megőrizték a második helyet az F-csoportban, és ha az utolsó fordulóban nem kapnak ki otthon a Fiorentinától, továbbjutnak az egyenes kieséses szakaszba. A találkozó után az egyenlítő gólt szerző Kristoffer Zachariassen értékelte a mérkőzést az NB1.hu helyszíni riporterének.

„A szünetig nem igazán találtuk a játékunkat. Az ellenfél masszívan védekezett, mi pedig nem találtuk a módját, hogyan helyezkedjünk elég közel egymáshoz. Sokszor volt túl nagy távolság a támadóink között, így nem tudtunk kis területen gyors kombinációkat végrehajtani” – mondta a középpályás a csapat első félidei játékáról.

„A második félidőben sikerült ezen javítanunk, amitől az egész játékunk jobb lett. Hamarabb is gólt szerezhettünk volna, voltak rá lehetőségeink, de a lényeg, hogy végül sikerült, és hogy begyűjtöttük a három pontot” – folytatta.

De mi volt a cetlin, amit Dejan Sztankovics küldött a kispadról?

Zachariassen a mérkőzés közben egy cetlit is kapott, amellyel Dejan Sztankovics vezetőedző üzent neki és a pályán lévő társaknak.

Egy kicsit változtattunk a formációnkon, hogy veszélyesebbek tudjunk lenni a széleken. A cetlin az erre vonatkozó utasítások szerepeltek. Jól váltottunk, ennek köszönhető, hogy a végéhez közeledve egyre többször tudtunk veszélyt kialakítani a kapu előtt.

A mérkőzés utáni, pálya széli interjúban egyébként Dejan Sztankovicsot is megkérdezték az esetről. A szerb szakember azt mondta: kockázatot vállaltak a 3-5-2-es felállással, de bízott a játékosaiban. „Ez a Ferencváros, minden mérkőzést meg akarunk nyerni” – tette hozzá a tréner, aki a hajrára a sárga lapos belső védő, Myenty Abena helyett a belső középpályás Muhamed Besicset cserélte be.

Saját találata kapcsán a norvég játékos az azt előkészítő csapattárs, Katona érdemeit is kiemelte. „Bálint okosan adta be a labdát, én pedig a védők között próbáltam valahogy lecsapni rá. Nem volt túl sok helyem és időm sem, hogy rákészüljek a lövésre, de tudtam, hogy ha valahogy a kapu hosszú oldala felé tudom rúgni, akkor, ha nem is tudom erősen meglőni, a kapus nem fog odaérni. Szerencsére sikerült” – emlékezett vissza Zachariassen.

Negyed óra múlva Pesics nagyszerű egyéni alakítása után a győztes gólt is megszerezte az FTC, amely így három pontos előnyre tett szert a Firenzében vereséget szenvedő Genkkel szemben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC