nb1.hu

Waltnert a legnagyobb nehézségéről kérdeztük, Csercseszov nem rizikózott

17 éves tehetség debütált az NB I-ben.

Korábban jeleztük, hogy a listavezető FTC a Paks otthonában nyert 3-1-re, ezzel stabilizálta az első helyét. Ugyan Kinyik góljával a hazaiak szerezték meg a vezetést, ám az éllovas fordított. Waltner Róbert a meccs utáni sajtótájékoztatón többek között a fiatalok teljesítményéről is beszélt. Csercseszov pedig elmondta, mit kért Owusu Kwabenától a csere előtt.

Waltner Róbert: A vereség ellenére jó meccset játszottunk a Ferencvárossal. A 72. percig vezettünk, aztán belehibáztunk a védekezésbe, továbbá nem is volt szerencsénk. A második gólnál pár centivel ment el a labda a játékosunk lába mellett. A második félidő elején Osváthnak volt egy jó lövése, ha kaput talál, gólt szerezhettünk volna. Emellett Sajbánnak volt egy fejese, amit bravúrral védett Dibusz. Annak ellenére, hogy kikaptunk, jól védekeztünk. Talán a döntetlent megérdemeltük volna, de a Ferencváros nem véletlenül vezeti a bajnokságot ennyi ponttal. Az FTC a nemzetközi porondon is remekül teljesít. Ha belehibázunk a védekezésbe, a Fradi góllal büntet, ezért ilyen jó csapat. Minőségi játékosok voltak náluk a padon. Megtettünk mindent, a játékosokkal elégedett vagyok, ebből lehet építkezni. Játszott négy fiatal, a kapuban kezdőként debütált Simon Barni, aki nagyszerűen védett. Vas Gábor ma játszott először belső védőt, ő is jó teljesítményt kapott. Gyurkits is lehetőséget kapott, valamint Horváth Kevin 17 évesen bemutatkozott az NB I-ben. Ezek a játékosok megérdemelték a játéklehetőséget. Megpróbálunk javítani a hibákon. A Groupama Arénában is közel voltunk a pontszerzéshez. Remélem, hogy fejlődünk, és a következő meccsen már összejön a pontszerzés. Ha az első gólra rálövünk még egyet, lehet, másképp alakul a meccs.

Az NB1.hu Simon Barnáról és a hiányzókról is kérdezte Waltnert:

Remélem minél hamarabb teljes csapattal ki tudunk állni. Ősszel is küzdöttünk már ezzel, sajnos most is ez van. Simon Barnitól azt kértem, hogy ugyanúgy teljesítsen, mintha egy edzés lenne. Az edzőmeccseken jó teljesítményt nyújtott, ezért is kapott lehetőséget. Élt az esélyével, jól védett, a gólokról nem tehetett, 0-0-nál akadt egy bravúrja. Nagyon szép jövő állhat előtte, ha így fejlődik. Szélpál és Szabó Jani kiesett. Megint a védelemből dőlnek ki játékosok.

Sztanyiszlav Csercseszov: „Tudtuk, hogy a Paks hazai pályán nagyon harcos. Tisztában voltunk vele, hogy csak szép és látványos futballal nem nyerhetünk, fel kellett vennünk a kesztyűt. Miután a hazaiak megszerezték a vezetést, támadókat kellett behoznunk, szerencsére jól végezték a dolgukat. Owusunak azt mondtam, hogy szeretném, ha felgyorsítaná a játékunkat.”

Az NB1.hu a következő kérdést tette fel: mi döntött a második félidőben az FTC javára, a jobb erőállapot vagy a hosszabb kispad?

Jó az erőállapotunk, az első félidőben domináltunk, de nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket. A paksi vezetés után változtatnunk kellett a felálláson. Örülök a beszálló játékosok jó teljesítményének.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek