nb1.hu

Vidi: kiderült, mekkora érvágás Fiola Attila hiánya – reakció

Csongvai Áron elárulta, mi történt a szünetben a fehérvári öltözőben.

Vasárnap délután a Nagyerdei Stadionban megszakadt a Vidi három bajnokiból álló veretlenségi sorozata. Bartosz Grzelak tanítványai bealudtak az elején, ezt pedig a Loki a hatodik percben góllal büntette. A 33. minutumban még nehezebb helyzetbe kerültek a fehérváriak, mivel Domingues megduplázta a hajdúságiak fórját. A térfélcserét követően Szabó Levente találata reményt adhatott a vendégeknek, ám a 71. percben Domingues beállította a 3-1-es végeredményt. Csongvai Áron természetesen csalódottan értékelt a lefújás után.

„Nyilván nem így akartuk kezdeni a mérkőzést. Az egész első félidő nem úgy alakult, ahogy reméltük. Nem úgy mentünk bele a találkozóba, ahogy kellett volna, és ez megmutatkozott az eredményben. Szerintem mindkét gól elkerülhető volt. A szünet után egy új csapatként jöttünk ki, ami mindenképp pozitívum. Összességében ezen a meccsen nem olyan teljesítményt nyújtottunk, amire képesek vagyunk. A következő találkozón igyekszünk sokkal pozitívabb játékkal előrukkolni” – nyilatkozta az NB1.hu-nak a Vidi 22 éves futballistája.

A pihenő utáni pillanatokban azért akadtak biztató momentumok a Fejér vármegyeiek játékában. Kíváncsiak voltunk, hogy mi hangzott el az öltözőben az első játékrészt követően.

„A szünetben kisebb taktikai változtatást hajtottunk végre, emellett próbáltuk felspannolni egymást. Az mindenképpen kiemelendő, hogy a második játékrészben egy bátrabb, mentálisan erősebb csapat benyomását keltettük. Meggyőződésem, hogy a második félidő első szakaszára lehet építeni” – fogalmazott a védő.

Abból a szempontból nem volt könnyű helyzetben Bartosz Grzelak, hogy Fiola Attila személyében egy kulcsemberre nem számíthatott. Az 56-szoros magyar válogatott labdarúgó Litvániában szedett össze egy bokasérülést, és a hírek szerint hosszú kihagyás vár rá.

„Fiola Attila hiánya nagy érvágás, hiszen ő a csapatkapitányunk, emellett pedig erős karakter és nagyon tapasztalt játékos, aki egyértelműen fontos láncszeme a Vidinek. Ezt a helyzetet is meg kell oldanunk, a lehető legjobb módon szeretnénk pótolni őt. Nagyon sajnáljuk, ami vele történt, de próbáljuk támogatni” – mondta Csongvai Áron.

A debreceni összecsapást megelőző három bajnokin a begyűjthető kilenc pontból hetet megszereztek Csongvaiék, de az intő jel lehet, hogy legutóbb nagyjából egy évvel ezelőtt diadalmaskodtak idegenben a bajnokságban (tavaly október 29-én a Honvéd stadionjában nyertek).

„Nagyon sajnálom, hogy ez a debreceni meccs így végződött, ugyanis motiváltan érkeztünk ide. Az eredmény és a mutatott játék miatt egyaránt csalódottak vagyunk. Bíztunk benne, hogy végre idegenben is elindulunk a jó irányba, ám nem lógathatjuk sokáig az orrunkat, mivel hamarosan jön a következő meccs. A Loki elleni bajnoki előtt tapasztalható hangulatból és eredményességből erőt meríthetünk” – hangsúlyozta Csongvai, aki hozzátette, egy formációváltásnak is köszönhetően egyenesedett ki a Vidi az előző hetekben.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC