nb1.hu

Vereséggel kezdtek a magyar lányok Portugáliában

Vereséggel kezdett a női U19-es válogatott Portugáliában: Szarvas Alexandra együttese 3-0-ra elveszítette szerdai nyitómérkőzését a lengyel válogatott ellen az Algarve-tornán – jelezte az MLSZ.

Az első kapott gólig egyenrangú ellenfélként küzdöttünk, s kiegyenlített játék jellemezte a mérkőzést. Mind a két válogatottnak adódtak helyzetei, melyeket csupán a lengyel együttes tudott gólra váltani. Ellenfelünk a 42. percben egy védelmi hibát követően meg is szerezte a vezetést, így válogatottunk egygólos hátránnyal vonult az öltözőbe (1-0).

A folytatásban sem játszottunk alárendelt szerepet, de a támadójátékunkba sok hiba csúszott. Sok párharc, illetve eladott labda jellemezte a mérkőzést. A 75. percben egy szögletet követően, a 87. percben pedig egy tizenegyeshez jutva szerzett újabb gólt a lengyel válogatott, beállítva a 3-0-s végeredményt.

 Nem vagyok elégedett a mai teljesítményünkkel. Úgy gondolom, hogy minden játékosban több van, mint amit ma mutatott. A letámadásaink rendben voltak, sok labdát szereztünk, viszont a támadó játékunkból még mindig hiányoznak a mélységi beindulások és azok az extra méterek, amik segítségével több helyzetet tudnánk kidolgozni. A lengyelek nem voltak jobbak nálunk játékukat tekintve, viszont sprint sebességben és mozdulatgyorsaságban ők is előttünk járnak – nyilatkozta Szarvas Alexandra szövetségi edző a mérkőzés után.

Válogatottunk szombaton 12.00 órakor az osztrákok ellen, kedden 14.00 órakor pedig a házigazda portugálok ellen lép pályára.

Lengyelország-Magyarország 3-0 (1-0)

Magyarország: Ascher Dóra – Németh Adél (László Henrietta, 63.), Gyánó Lili, Kovács Aida, Pintér Tekla (Koszó Sydney, 63.) – Szarvas Sára (Benke Annamária, 67.), Harmat Sára (Kern Fanni, 67.), Vincze Borbála – Petrovics Petra (Csejtei Emília, 63.), Novák Luca (Murár Viktória, 37.), Molnár Adelina (Nagy Nikolett, 80.)

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC