nb1.hu

Vereséggel kezdtek a magyar lányok Portugáliában

Vereséggel kezdett a női U19-es válogatott Portugáliában: Szarvas Alexandra együttese 3-0-ra elveszítette szerdai nyitómérkőzését a lengyel válogatott ellen az Algarve-tornán – jelezte az MLSZ.

Az első kapott gólig egyenrangú ellenfélként küzdöttünk, s kiegyenlített játék jellemezte a mérkőzést. Mind a két válogatottnak adódtak helyzetei, melyeket csupán a lengyel együttes tudott gólra váltani. Ellenfelünk a 42. percben egy védelmi hibát követően meg is szerezte a vezetést, így válogatottunk egygólos hátránnyal vonult az öltözőbe (1-0).

A folytatásban sem játszottunk alárendelt szerepet, de a támadójátékunkba sok hiba csúszott. Sok párharc, illetve eladott labda jellemezte a mérkőzést. A 75. percben egy szögletet követően, a 87. percben pedig egy tizenegyeshez jutva szerzett újabb gólt a lengyel válogatott, beállítva a 3-0-s végeredményt.

 Nem vagyok elégedett a mai teljesítményünkkel. Úgy gondolom, hogy minden játékosban több van, mint amit ma mutatott. A letámadásaink rendben voltak, sok labdát szereztünk, viszont a támadó játékunkból még mindig hiányoznak a mélységi beindulások és azok az extra méterek, amik segítségével több helyzetet tudnánk kidolgozni. A lengyelek nem voltak jobbak nálunk játékukat tekintve, viszont sprint sebességben és mozdulatgyorsaságban ők is előttünk járnak – nyilatkozta Szarvas Alexandra szövetségi edző a mérkőzés után.

Válogatottunk szombaton 12.00 órakor az osztrákok ellen, kedden 14.00 órakor pedig a házigazda portugálok ellen lép pályára.

Lengyelország-Magyarország 3-0 (1-0)

Magyarország: Ascher Dóra – Németh Adél (László Henrietta, 63.), Gyánó Lili, Kovács Aida, Pintér Tekla (Koszó Sydney, 63.) – Szarvas Sára (Benke Annamária, 67.), Harmat Sára (Kern Fanni, 67.), Vincze Borbála – Petrovics Petra (Csejtei Emília, 63.), Novák Luca (Murár Viktória, 37.), Molnár Adelina (Nagy Nikolett, 80.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC