nb1.hu

Véber: A nehéz szituációban, mögém állt az egész csapat és a szüleik közössége is

Hamarosan letelik a szókimondó újpesti tréner eltiltása. 

Tavaly októberben beszámoltunk róla, hogy az Újpest U19-es csapatának edzője, a klub legendája, az október 1-jén lejátszott Újpest–MTK mérkőzésen kritikán aluli hangot ütött meg a pálya szélén, szidalmazva a csapat játékosait, ezzel megsértve a klub etikai kódexét. A lila-fehér klub mindössze írásbeli figyelmeztetéssel büntette Vébert, azonban az MLSZ Fegyelmi Bizottsága szigorúbb ítéletet hozott az ügyben, miszerint február 28-ig nem ülhet le a kispadra az edző. 

Véberrel most az Újpest együttesének hivatalos oldala készített interjút, ahol többek között az elmúlt időszak nehézségeiről is beszélt az újpestiek gyakran forrófejű személyisége. 

“Nagyon jól teljesít idén az U19-es csapat. Ezt sok más mellett az is igazolja, hogy ötödik helyen álltok jelenleg. Lassan letelik az eltiltásod, és visszatérhetsz a pálya szélére. Hogyan érintette a fiúkat, hogy nem te vezényelted őket az elmúlt mérkőzéseken?

„Azóta menetelnek. Viccet félretéve, az ominózus ügy kirobbanása után hat meccsből ötöt megnyertek és egy döntetlent játszottak. Így összességében 18-2-es gólkülönbséggel zárták ezt az időszakot. Szóval jót is tett az az emlékezetes monológom, ami egyébként ténylegesen nekik szólt.”

Akkor láthatóan nem zavarta meg a fiúkat ez a nagy visszhangot keltő eset.

„Nem, mivel a kialakult helyzet a napi munkát abszolút nem érintette. A legtöbbet számomra az adta ebben a nehéz szituációban, hogy egyöntetűen mögém állt az egész csapat és a szüleik közössége is. Azt gondolom, hogy ez az attitűd az, ami igazán megmutatja, hogy milyen kapcsolat van az edzői stáb és a játékosok között.”

A fiatalokhoz kanyarodva kik azok a kiválóságok, akiket idén ki tudnál emelni az U19-es csapatból?

„Mindenképpen Rideg Bálintot kell kiemeljem először, aki egyébként ezekben a napokban éppen az 1860 Münchennél van kint körülnézni, de többen is érdeklődnek iránta. Persze Bálint elmondta nekem, hogy ezt a szezont még biztosan az Újpestnél tölti, mert emelt szintű érettségit is tesz az évben. Számomra példaértékű, hogy gólkirályént rendkívül nagy energiát fordít a tanulmányaira az élsport mellett. Valamint meg kell, hogy említsem Illés Boldizsárt is, aki nagyon sokat fejlődött belső védőként. Azt gondolom, hogyha ugyanilyen alázattal fog dolgozni a jövőben, akkor feljebb tud lépni az NB III-as csapatba. A középpályán pedig Mucsányi Miron kezdte el megcsillogtatni a tehetségét. Összeségében tehát úgy érzem, hogy a Tábor utcában egymásra építve kiemelkedő munka folyik, annak ellenére, hogy nem vagyunk akadémia.”

A teljes interjú ide kattintva olvasható el.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek