nb1.hu

Vasas: újabb két távozó, az egyikük a szlovák élvonalba kerülésért harcolhat

Hivatalosan eddig 11 játékos távozott az NB I-ből kiesett Vasasból, de az NB1.hu információi szerint már megvan a 12. és a 13. olyan futballista is, aki biztosan nem az angyalföldieknél folytatja a következő szezonban.

Az NB1.hu úgy tudja, hogy a Vasas vezetősége megegyezett a szlovák másodosztályú FC Komarno elöljáróival arról, hogy a 19 éves Puska Péter egy évre kölcsönbe kerül a Radványi Miklós vezette csapathoz.

Az FC Komarno az előző szezonban a harmadik helyen végzett a szlovák másodosztályban, és vezetői egyértelműen a feljutás kiharcolását tűzték ki célul. A klubnak új stadionja épül, amely a tervek szerint a hamarosan kezdődő bajnokság végére elkészül.

Puska a 2022/23-as szezonban előbb a Kozármislenyben, majd a Kazincbarcikában játszott kölcsönben, új csapatában eddig kétszer lépett pályára felkészülési találkozón. Első alkalommal pont a Vasas ellen, legutóbb pedig a szintén NB II-es Csákvár ellen. Az előbbi mérkőzés 1-1-re végződött, az utóbbit pedig a Komarno nyerte 3-1-re – Puska gólt szerzett.

Szintén elhagyja Angyalföldet Birtalan Botond, aki 2018 nyarán csatlakozott a piros-kékekhez. 2022-ben azonban kiszorult az első csapat keretéből Balajti Ádám és Szatmári Lóránd mellett. Birtalan előbb a III. Kerületi TVE-hez került kölcsönbe, majd a Vasas NB III-as csapatában játszott, de csak négyszer léphetett pályára – egyszer volt eredményes. Birtalan az NB III-as Budaörsben folytatja.

A VASAS EDDIGI TÁVOZÓI
Balogh Norbert (Kisvárda), Birtalan Botond (Budaörs), Bobál Gergely (?), Dombó Dávid (?), Feczesin Róbert (?), Géresi Krisztián (?), Hegedűs János (Paks), Hidi Patrik (?), Iyinbor Patrick (FTC – kölcsönből vissza), Márkvárt Dávid (?), Pátkai Máté (?), Puska Péter (KFC Komárno – Komárom, Szlovákia – kölcsönbe), Silye Erik (Paks)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC