nb1.hu

Vasas-Kispest: „Taknyon-nyálon mennünk és csúsznunk kell a sikerekért!”

Berecz Zsombor a lehető legjobb ütemben tért vissza.

Berecz Zsombor, a Vasas csapatkapitánya és egyik legfontosabb játékosa eddig 53 percet játszott a bajnokságban. Még az első fordulóban, a Budafok elleni hazai, 1-0-s vereség alkalmával, szenvedett súlyos térdsérülést. Az előző fordulóban, Tiszakécskén (ahol 2-1-re győztek az angyalföldiek), már kispados volt, de nem cserélték be. Szerdán viszont, a Gyirmót elleni 3-1-es kupasiker alkalmával már pályára léphetett. A 67. percben állt be, a szintén visszatérőben lévő és szintén saját nevelésű Vida Mátét váltva. Gólt is szerzett.

KIESÉS UTÁN

„Nagyon nehéz másodosztályú bajnoki szezonra számítok, hiszen eltöltöttünk jó pár évet az NB II-ben, és mindig bebizonyosodott, hogy nem lehet leírni ezt a ligát. Főleg egy olyan széria után, amit idén produkáltunk. Maximális alázattal kell nekivágnunk a sorozatnak, és lelkileg is újra kell építenünk a csapatot, hogy a megfelelő mentalitással kezdhessük meg a következő idényt.”

Ezt mondta Berecz a Vasas honlapjának, miközben értékelte az előző bajnokságot, amelynek végén utolsóként estek ki az angyalföldiek az élvonalból. A piros-kékek nem kezdték jól az NB II-es pontvadászatot. Az első öt fordulóban egy győzelemmel, két vereséggel és két döntetlennel álltak. Ekkor sok szurkolójuk úgy gondolta, hogy a bennmaradásért fog harcolni a kedvenc csapatuk. Jelenleg viszont úgy néz ki, hogy az előzetes várakozásoknak megfelelően a feljutásért.

A Vasas jelenleg a harmadik helyen áll, négy ponttal lemaradva a második Nyíregyházától és öt egységgel az éllovas ETO-tól. Két fordulóval ezelőtt Desits Szilárd csapata sziporkázó játékkal győzte le a Nyíregyházát. A következő körben megszenvedett a sikerért Tiszakécskén, míg szerdán megint jó játékkal ért el sikert a Magyar Kupában.

És a Gyirmót ellen már ismét ott lehetett a pályán a csapatkapitány.

VISSZATÉRŐ

Hogy vagy?
A meccs másnapján is panaszmentesen vagyok, akárcsak előtte az edzéseken. Amennyit játszottam, azt jól bírta a lábam, ami egyre többet terhelhető. Viszont nem szabad fejjel mennem a falnak; fokozatosan kell visszatérnem, nehogy baj legyen.

A szíved vinne még előrébb?
Őszintén mondom, hogy nagyon vártam már, hogy visszatérhessek. Szerencsére úgy sikerült továbbjutnunk, ahogyan terveztem. Jó szájízzel tudtam én is lejönni a pályáról a lefújás után. Ez sajnos nem lesz mindig így, de tényleg nagyon örülök mindennek, ami szerda délután történt.

Mit kért tőled Desits Szilárd vezetőedző a becserélésed előtt?
A középpálya tengelyében kellett játszanom, mint ahogyan szoktam. Ugyanaz volt a feladatom, mint korábban. Semmilyen más, különleges kérése nem volt most.

Nincs átigazolási időszak, de nagyot erősödik a Vasas, hogy Vida Mátéval éppen visszatérőben vagytok.
Ezt nem nekünk kell megítélnünk, hanem a szurkolóknak, a szakmai stábnak és a szakértőknek. De talán mindkettőnk nevében mondhatom, hogy nagyon vártuk már ezt a pillanatot. Az, hogy mennyit játszunk, nem a mi dolgunk eldönteni, de mindent meg kell tennünk azért, hogy minél többet a pályán lehessünk. Azt viszont, hogy milyen kezdőcsapattal futunk ki a pályára, kik lesznek be- vagy lecserélve, csak a vezetőedzőnk döntheti el.

Már kétszer estél ki a Vasassal az NB I-ből…
… Kétszer viszont fel is jutottam, úgyhogy ezt a részét is ismerem a dolgoknak!

Igen, ez így van! Viszont olvastam a nyilatkozatodat a legutóbbi kiesésetek után, és megállapíthatom, hogy eddig úgy néz ki, hogy láttad a jövőt.
Tisztában voltam vele, hogy egyáltalán nem lesz sétagalopp a bajnokság. Ezt az eredmények is mutatják. Amikor győzünk, akkor is nagyon keményen kell megdolgoznunk a három pontért. Nem azért mondom, mert ezt kell tennem, de tényleg nagyon remélem, hogy meglesz a feljutás. Viszont azt is ki kell jelentenem még egyszer, hogy ha sikerül, akkor az nem lesz sima!

HÁROM SIKER

A Nyíregyháza ellen remek meccsen végül fölényesen győztetek. Tiszakécskén szenvedve gyűjtöttétek be a három pontot. A Gyirmót ellen ismét jól játszottatok.
Küzdenünk és kaparnunk kell a mérkőzéseken, és akkor a szerencse is mellénk áll. A múltban sajnos ezt az értékünket nem mindig hoztuk a felszínre. Viszont egyre jobban beletanulunk abba, hogyan lehetünk sikeresek. Tényleg vannak olyan mérkőzések, amikor nincs esélyünk brillírozni. Ilyenkor „taknyon-nyálon” mennünk és csúsznunk kell a sikerekért.

A CSÚCSRANGADÓ

Vasas-Honvéd lesz hétfőn. Ez a párosítás a magyar labdarúgás egyik ékköve. Milyennek látod a kispestieket? Szerinted is jobb a játékosállományuk, mint azt a csapat helyezése mutatja?
Kicsit rutintalan gárda képét festi számomra a Kispest, de nem lesz könnyű dolgunk ellenük. Viszont jelenleg egy kicsit jobb formában vagyunk, mint leendő ellenfelünk. Lehet, hogy az egymás elleni meccsünkig már meglesz a kispestiek új vezetőedzője. Ez mindig plusz löketet ad egy csapatnak. Viszont akármi is történik addig Kispesten, fel kell készülnünk arra, hogy veszélyes ellenfél érkezik hozzánk.

Melyik a kedvenc Vasas-Kispest mérkőzésed?
Az, amelyiken az első NB I-es gólomat szereztem.

A SZURKOLÓKÉRT

A drukkereitek elvárják a feljutást, viszont kupagyőzelemről is álmodoznak, mert a Vasas utolsó sikere éppen az 86-os MK-diadal volt. Van prioritás a két sorozat között, vagy mindig csak a következő meccsetekre készültök?
Mindig csak a következő feladatra koncentrálunk. Bő a keretünk, mindkét fronton ütőképes sorral tudunk kiállni. A célunk a feljutás, de a Magyar Kupában is minél tovább akarunk menetelni.

Tavasszal az NB I-ben, pont a Kispest elleni meccsen szűnt meg a szurkolás a Fáy utcában. Meccsek óta viszont ismét egyre többen és egyre hangosabban vannak ott a lelátókon a fanatikusaitok. Mit üzensz nekik a számukra is legfontosabb bajnokitok előtt?
Tényleg csak annyit, hogy el kell hinniük azt, hogy mindannyian azért vagyunk és dolgozunk, hogy visszatérjünk a győztes útra, hogy boldogok legyenek. A csapat átalakuláson, de közben fejlődésen is keresztülmegy. Kis türelmet kérnék még tőlük a csapat és a klub szempontjából is. Biztos vagyok benne, és ezért megteszünk mindent, hogy meglesz az eredménye.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC