nb1.hu

Vasas: két villanás a legvégén, hamarosan viszont jön a várt bejelentés

Újra állandó vezetőedzője lehet az angyalföldi csapatnak.

Nyögvenyelős, de nagyon fontos győzelmet aratott vasárnap délután a Vasas az Ajka ellen. Az angyalföldiek legjobb játékosuk, Tóth Milán, valamint karmesterük, Urblík József remeklésének köszönhették a diadalukat. Hamarosan új edzőjük lesz a piros-kékeknek.

A MECCSEN

Gera Zoltán távozása után a Vasas második meccsét játszotta az Ajka ellen vasárnap délután. Az átmeneti vezetőedző, László András irányításával előbb Kozármislenyben kaptak ki 4-2-re, míg a legutóbbi fordulóban az Ajkát győzték le hazai pályán 3-2-re.

A találkozó nemcsak gólgazdag, hanem fordulatos is volt. A hazaiak a szokásos módon, kényelmesen kezdtek egy papíron gyengébbnek vélt ellenfél ellen. Kovács Nikolasz meg is köszönte ezt a hozzáállást azzal, hogy a 4. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek. Fordulás után a Vasas legjobb és legértékesebb játékosa, Tóth Milán, 11-esből egyenlített, majd a másik ifjú reménység, Doktorics Áron, megszerezte a vezetést a piros-kékeknek. Csizmadia Zoltán viszont kicsivel később egyenlített.

Ahogy telt az idő, egyre többen könyvelték el, hogy döntetlen lesz a találkozó végeredménye. Urblík József, aki ekkorra már kiemelkedően küzdött és hajtotta az övéit, nem adta fel, és gyönyörűen varázsolta a labdát a 90. percben Tóth Milán fejére, aki okos fejesgóllal döntötte el a három pont sorsát.

REAKCIÓK

László András

„Egy igazi érzelmi hullámvasút volt ez a mérkőzés, hiszen az Ajka korai vezetése az egész meccstervünket átírta. Ennek ellenére szerintem az első félidőben is jobban játszottunk, mint a vendégek, több veszélyes helyzetet is kialakítottunk, de a szünetig nem sikerült egyenlíteni. Félidőben azt kértem a játékosoktól, hogy agresszívebben védekezzünk előrefelé, használjuk ki az ajkaiak védelme mögötti területeket. Szerencsére ezt a játékosok maradéktalanul betartották, megfordítottuk az eredményt, amely után viszont attól féltem, hogy belekényelmesedünk a meccsbe – sajnos így történt és egy védelmi megingásunkat ismét kihasználták a fehérmezesek. A hajrában viszont nagy erőket mozgósítottunk a győzelemért, amelyet az utolsó pillanatokban, két nagyszerű villanásnak köszönhetően megszereztünk. Boldog vagyok és gratulálok a srácoknak, ez egy igazi csapatmunka volt!”

Schindler Szabolcs

„Jól játszottunk, szervezettek voltunk, csak sajnos nem szereztünk pontot. A végén kapott gól nagyon fájt…”

TOVÁBBIAK

Hamarosan fontos bejelentés várható a Vasasnál: a klubvezetés nyilvánosságra hozza, ki lesz az új vezetőedző. A sajtóhírek szerint a legesélyesebb jelöltek között van Bódog Tamás, a korábbi ötszörös magyar válogatott, aki legutóbb a Hertha BSC pályaedzője volt, valamint Pintér Attila, korábbi szövetségi kapitány. Pintér 19 évvel ezelőtt már irányította az angyalföldi csapatot. Játékosként 20-szoros válogatott volt, az FTC-vel kétszeres magyar bajnok és egyszeres kupagyőztes. Edzőként az FTC-vel és az ETO-val nyert NB I-es bajnoki címet, valamint a Sopronnal Magyar Kupát.

JEGYZŐKÖNYV

NB II, 6. FORDULÓ

VASAS FC–FC AJKA 3–2 (0–1)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 1700 néző.
Vezette: Molnár Attila (Horváth Róbert, Rózsa Dávid)

VASAS: Jova L. – Pávkovics, Baráth B. (Németh B., 88.), Ódor M. – Girsik A., Hidi M. S., Urblík J., Doktorics – Bukta (Szánthó, 31.), Radó (Pintér F., 80.), Tóth M. Megbízott edző: László András

AJKA: Szabados – Tóth G., Tar, Kenderes, Csemer (Major G., 66.) – Kopácsi, Csizmadia Z. – Kovács N. (Pantovics, 78.), Zsolnai (Kitl, 85.), Borsos F. (Bobál G., 78.) – Szarka Á. (Doncsecz, 66.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Gólszerző: Tóth M. (55., 90. – az elsőt 11-esből), Doktorics (62.), ill. Kovács N. (4.), Csizmadia Z. (68.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC