nb1.hu

Vasas: a szezonban már nem játszhat Pátkai Máté – reakció

Túl a műtéten a 23-szoros magyar válogatott középpályás. 

A Vasas 34 éves középpályása Pátkai Máté, még a téli törökországi edzőtáborban sérült meg. Azóta már a vizsgálatokon és a műtéten is túl van a labdarúgó, aki már csak előre tekint. A 23-szoros rutinos labdarúgó a műtét után nyilatkozott állapotáról a klub hivatalos oldalának.

ÍME, A VASAS HÍRE:

Máté térdsérülését követően műtéten esett át, középpályásunkra hosszas rehabilitáció vár.

– Szerdán volt a műtétem, rendben lezajlott, másnap már haza is jöhettem. A doktor úr is megerősítette, hogy jól sikerült a műtét, és én is jól érzem magam, a közérzetem is rendben van.

Máté jobb térde az Austria Wien elleni találkozó 18. percében sérült meg, középpályásunkat le kellett cserélni, a játékot nem tudta folytatni.

– A törökországi edzőtábor utolsó napján, edzőmeccsen kitámasztottam egy irányváltáskor, ezután egy hangos reccsenést hallottam, ekkor már sejtettem, hogy nagy a baj. Nem tudtam folytatni a játékot, a hazatéréskor pedig rögtön MRI-vizsgálatra mentem, ami kimutatta, hogy elszakadt az elülső keresztszalagom.

A teljes felépülés még messze van ugyan, de Máté motiváltan nyilatkozott az előtte álló időszakról.

– A műtét utáni első egy-két hétben a pihenés áll majd a középpontban, ezután a combizmommal kell foglalkoznom, hogy ne legyen túlzott az izom leépülése, ami ilyenkor elkerülhetetlen. A későbbi fázisok a gyógyulás ütemében alakulnak, pontosan nem lehet tudni, milyen gyorsasággal épülök fel.

Előreláthatólag 7-8 hónapot jósolnak, amíg újra meccset tudok játszani. Nincsenek vészes fájdalmaim, ebben segítségemre van a gyógyszeres és fájdalomcsillapító kezelés, amit kapok, ezek nélkül nem lenne ilyen elviselhető a fájdalom. Nem dagadt fel a lábam sem, ami ilyenkor egyébként előfordulhat, nálam szerencsére egyelőre nem jelentkezett ilyen komplikáció. Most három hétig nem léphetek rá, mankóval közlekedek. Bízom benne, hogy gyors lesz a rehabilitációm, most már csak előre tekintek.”

Megosztás:
Kapcsolódó hírek