nb1.hu

Varga és az új szerzemény is betalált, nem tudta megállítani a Fradit az MTK

Az idény első Örökrangadóján ferencvárosi siker született. Varga Barnabás mellett Matheus Saldanha is gólt szerzett.

Az NB I 7. fordulójának nyitómérkőzésén az MTK otthonába látogatott a 100%-os Ferencváros. Az idény első Örökrangadóját a hazaiak kezdték jobban, hiszen Ramírez szabálytalanságát követően Karakó a büntetőpontra mutatott. Bognár István nem hibázott, így előnybe került az MTK (1-0).

Az öröme nem tarthatott sokáig a kék-fehéreknek, hiszen Makreckis beadását a 25. percben Varga Barnabás fejelte Demjén kapujába (1-1). A szünet előtt Kehinde lövését még blokkolták, azonban Raul Gustavo a lepattanót könnyedén lőtte be, ezzel fordított a Ferencváros (1-2).

A fordulás után a Fradi kezdett veszélyesebben, mégis a 63. percben Bognár szabadrúgása volt az első nagyobb gólszerzési lehetőség – Dibusz hárítani tudta a lövést. Sok történés nem volt a második félidőben, majd a 80. percben a csereként beállt Saldanha első bajnoki gólját szerezte a Ferencvárosban (1-3). Pár perccel később egy remek szóló végén jutott lövésig ismét a brazil játékos, ám ezúttal pontatlanul célzott.

Az eredmény nem változott, a Ferencváros 3-1-es sikert aratott az Örökrangadón. Győzelmével az FTC még mindig 100%-os a bajnokságban és várhatja a szerdai Anderlecht elleni Európa-liga-mérkőzést, míg az MTK zsinórban harmadik vereségét szenvedte el.

OTP Bank Liga, 7. forduló
MTK Budapest-Ferencváros 1-3 (1-2)
Új Hidegkúti Nándor Stadion. Vezette: Karakó. Nézőszám: 4815 néző.
Gólok: Bognár 18. (büntetőből), illetve Varga B. 25., Raul Gustavo 43., Saldanha 80.
Sárga lap: Hej, illetve Ramírez, Ben Romdan
MTK: Demjén – Hej (Kádár, a szünetben), Varju, Beriasvili, Kovács P. (Antonov, 62.) – Kata, Horváth A. (Végh, a szünetben) – Polievka, Bognár (Stieber, 76.), Kosznovszky – Jurina (Németh, 76.). Vezetőedző: Horváth Dávid
FTC: Dibusz – Makreckis (Botka, 76.), Cissé, Gustavo, Ramírez (Civic, 76.) – Rommens, Ben Romdan (Maiga, 66.) – Traoré (Kady, 84.), Kehinde (Saldanha, 66.), Zachariassen – Varga B. Vezetőedző: Pascal Jansen

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC