nb1.hu

Változott a PMFC-Vasas időpontja, négyen debütáltak a Kisvárdában, összefogás Újpesten

 

PMFC-VASAS

Az MLSZ határozata szerint módosult a PMFC-Vasas mérkőzés kezdési időpontja.

Az NB II 4. fordulójában a két csapat eredetileg 2023. augusztus 16-án, szerda 19 órától játszott volna. A dátum változatlan maradt, a kezdési időpont viszont 18:30-ra változott.

A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

 

KISVÁRDA

Korábban már beszámoltunk arról, hogy stadionavató alkalmából lépett pályára szerdán a Kisvárda: a vármegyei I. osztályú Újfehértó létesítményét avatták fel, méghozzá 4-1-es győzelemmel.

A kisvárdaiaknál a kezdő tizenegyben több fiatal is debütált: Tenkács Pál, Romén Klifinszkij, Ihor Kobeljas és Roman Krucan is lehetőséghez jutott.

Az újfehértóiak egyébként egy „Büszkék vagyunk rád” feliratú molinót feszítettek ki a kezdőkörben, üzenve a városból származó Ötvös Bencének.


ÚJPEST

Összefogott a klub egy félárván maradt testvérpár és édesapjuk segítéséért.

Az újpestiek közleménye szerint Vaskó Tamás, a klub egykori hátvédje, jelenlegi Öregfiúk-csapattagja egy különleges, Kabát Péter és Balajcza Szabolcs búcsúmeccsére kiadott mezt ajánlott fel két félárván maradt gyermek és édesapjuk anyagi segítése céljából.

„Ábel 2011.07.11-én ikergyermekként született 24. hétre. A szülés után három nappal mindkét baba agyvérzést kapott, melybe a lánytestvér, Orsolya belehalt. Ábel túlélte ugyan, de maradandó károsodást szenvedett, és hatéves koráig több műtéten is át kellett esnie. Az életvidám kisfiút a sors végül egy testvérrel ajándékozta meg. Kolos 2018.05.22-én egészségesen látta meg a napvilágot. Ám a család boldogsága sajnos nem lehetett teljes, mivel egy évvel később, 2019 májusában leukémiát diagnosztizáltak az édesanyánál. A Szent László Kórházban kezelték, majd 2022 januárjában őssejt transzplantáción esett át. Az édesanya állapota javult, így a remény csillogott az egész család szemében, de a nyárra betegsége kiújult, és ismét a fájdalom jellemezte mindennapjaikat. A rettegett kór elleni küzdelemben Marcsi végleg alulmaradt. A gyermekek édesapja minden percében a félárván maradt fiai boldogulásáért küzd.

A kezdeményezéshez az Újpest Futsal Club egy éves hazai mérkőzésekre szóló bérlettel, az Újpest FC egy NB I-es csapat által aláírt labdával csatlakozott.

Erre a csomagra egészen augusztus 8-ig ti is tudtok licitálni az alábbi linken található poszt alatti kommentszekcióban” – közölte a klub.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC