nb1.hu

Változott a Paks meccsének időpontja, nagy célokat tűz ki a Vidi

Javul a sérültek helyzete Nyíregyházán.

PAKS

A tervezetthez képest egy órával később kezdődik csütörtökön a Paks mérkőzése a ciprusi AEK Larnaca ellen a Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában.

A párharc első mérkőzését eredetileg 19 órától rendezték volna Pakson, ám az M4 Sport kérésére 20 órára tolódik a kezdés, azért, hogy a találkozó ne csússzon egybe a Fehérvár meccsével, amelyet 18 órától játszanak a szekesfehérváriak az azeri Sumqayit vendégeként. Az M4 Sport köszönetét fejezte ki a paksiak felé közreműködésük és rugalmasságuk miatt.

FEHÉRVÁR

Pető Tamás, a Fehérvár FC új vezetőedzője a „megalkuvás nélküli küzdőszellemet” szeretné látni együttesétől az első találkozótól kezdve – számolt be róla az MTI.

„Mondhatom azt, hogy hazajöttem” – nyilatkozott az M1 aktuális csatornának Pető, jelezve, edzőként hét év után tér vissza, de három és fél évig játékosmegfigyelőként dolgozott a klubnál. A tréner kiemelte, az új játékosok érkezésével „minőségben is sokat javultunk, ez a keret alkalmas arra, hogy nagyobb célokat is tűzzünk ki magunk elé.”

Pető első tétmeccse csütörtökön a Sumqayit elleni idegenbeli találkozó lesz. Az edző kijelentette, az azeri bajnokság negyedik helyezettje ellen csak a továbbjutással lenne elégedett.

A kapus Tóth Balázs az elmúlt idényben a Puskás Akadémiától kölcsönben szerepelt, de a Vidi élt opciós jogával, így marad Székesfehérváron. A válogatott kerettag szerint nehéz mérkőzés vár rájuk Azerbajdzsánban, ahol a meleggel is meg kell birkózniuk.

„Idegenben nyugodtan és stabil védekezéssel kell kezdeni” – mondta Tóth Balázs. Hozzátette, nem tudják, milyen játékerőt képvisel az ellenfél, de „egyértelműnek kell lennie a továbbjutásnak.”

A klub egyébként arról számolt be, hogy a 26 éves albán játékvezető, Florjan Lata lesz a Sumyaqit elleni meccs játékvezetője.  Lata 2020 óta vezet mérkőzéseket hazája első osztályában, nemzetközi porondon az idei szezonban mutatkozott be a Konferencia-liga selejtezőjében. Segítői a szintén albán Xhulio Mani és Rejdi Zaimi lesznek, negyedik bíróként Kreshnik Cjapi segíti a munkájukat.

NYÍREGYHÁZA

A klub a sérültekről adott tájékoztatást.

„Novák Csanádnak a vádlijával voltak gondok, de folyamatosan javul az állapota, és a jövő héttől a csapattal készülhet. Toma György még az első felkészülési mérkőzésen sérült meg, szerencsére nincs komoly probléma a térdével, de mivel tavaly ugyanezzel a lábával volt gond, ezért csak fokozatosan terheljük. Géresi Krisztián gerincét meg kellett operálni, jelenleg folyamatos orvosi kontroll alatt van, és megszűntek a fájdalmai. Amennyiben az orvosok engedélyezik, két héten belül újra edzhet. Nála is fontos lesz a fokozatosság betartása. Baki Ákos az edzőtáborban derékfájdalmakra panaszkodott. A vizsgálatok nem mutattak ki nagyobb problémát, a kezelések hatására a fájdalom megszűnt, így a jövő héttől részedzéseket végezhet a többiekkel” – árulta el a klubhonlapnak Darabos Balázs erőnléti edző.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC