nb1.hu

Válságstáb a Vasasnál: Pintér Attila megbeszélést kért, már a kiesés réme fenyegeti az angyalföldieket

A Csákvár mindenből példát mutatott az angyalföldieknek.

Összetartásból, egymás, a klub és a szurkolók iránt érzett alázatból és tiszteletből jelesre vizsgáztak a Csákvár játékosai vasárnap délután, amikor 2-1-re legyőzték a Vasast. Az angyalföldiek viszont mind megbuktak ezekben a kategóriákban, és jelenleg kiesőjelöltek.

Tóth Milán góljával a Vasas szerzett vezetést a 14. percben, de az angyalföldiek fokozatosan olyan szürkévé váltak, mint évek óta szinte mindig, amikor elméletileg esélyesebb csapattal mérkőznek meg. A hazaiak Gazdag Vajk révén egyenlítettek. A 36. percben Karacs Dániel kiállítása miatt sokan azt hitték, hogy nagy bajba kerülnek.

Ám ez nem így történt. A másodosztály egyik legstabilabb csapata emberhátrányban még elszántabban harcolt, példát mutatva az ellenfélnek a labdarúgás iránti tiszteletből. Az eredmény nem maradt el: az 52. percben Haragos Viktor már a hazaiakat juttatta előnyhöz. Ezt a csákváriak hősies védekezéssel megőrizték a mérkőzés végéig. A 2-1-es vereség után a Vasas már csak a 13. helyen áll a 16 csapatos mezőnyben, előnye mindössze három pont a már kieső Kispest előtt.

Kiesés veszélye: Laczkó Zsolt vezetőedző megmondta, meddig marad gödörben a Kispest

VEZETŐEDZŐI NYILATKOZATOK

Tóth Balázs (Csákvár)

„Hasonló mérkőzésre készültünk, mint a legutóbbi, Kisvárda elleni összecsapásunk. Igyekeztünk tanulni az ott elkövetett hibáinkból, és most azt játszottuk, amit szerettünk volna. A kiállítás változtatott ugyan a játék képén, de így is mi szereztünk gólt. Akik a pályán voltak, a szívüket is kitették a győzelemért. Különösen értékessé teszi a sikert, hogy mindezt fiatal játékosokkal a sorainkban értük el.”

Pintér Attila (Vasas)

„Nem szeretnék közhelyeket puffogtatni. Szerintem le kell ülnünk és átbeszélnünk a dolgokat Nagy Miklóssal, hogy ő hogy látja, és én hogyan látom a helyzetet. Hiába nyomunk, még aránylag vannak lehetőségeink, de az ellenfél nem rúg háromszor kapura, és mégis két gólt kapunk. Ez elgondolkodtató, és át kell értékelnünk. A nagyok mondták, hogy amíg helyzeted van, előbb-utóbb betalálsz. A gond akkor van, ha helyzet sincs, mert abból nem tudsz gólt rúgni. Azt sem mondhatom, hogy a játékosok nem küzdöttek, de amíg a helyzeteink többségét nem tudjuk gólra váltani, addig nem fogunk nyerni. Amíg óvodás gólokat kapunk, nem fogunk előrelépni.”

Pintér Attila irányításával eddig mindhárom mérkőzését elveszítette a Vasas a bajnokságban.

NB II 9. FORDULÓ
AQVITAL FC CSÁKVÁR–VASAS FC 2–1 (1–1)

Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 400 néző. Vezette: Derdák Marcell (Huszár Balázs, Máyer Gábor)

CSÁKVÁR: Zelizi – Szalai P., Murka, Karacs, Varga B. – Major M. (Szabó B., 73.), Farkas A., Dusinszki (Dencinger, 73.) – Haragos (Gregor, 85.), Nagy Z., Gazdag V. (Umathum, 39.). Vezetőedző: Tóth Balázs

VASAS: Kiss Á. – Lehoczky, Otigba, Ódor – Mamusits (Pintér F., szünetben), Hidi M. (Kapornai, 56.), Rácz B. (Szánthó, 56.), Urblík J., Doktorics – Könyves (Radó, 56.), Tóth M. (Bukta, 78.). Vezetőedző: Pintér Attila

Gólszerző: Gazdag V. (26.), Haragos (52.), ill. Tóth M. (15.)

Kiállítva: Karacs (38.)

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC