nb1.hu

Urbán Flórián után: 3 forduló után eldőlhet a legkorlátozottabb csapat sorsa

Elindítanak egy vezetőedzőt a pályáján.

A Csorna nagyon nehéz helyzetben van. Az őszi szezonban csak egy meccset nyert meg, kétszer ikszelt, így öt ponttal az utolsó helyen áll. A bennmaradást jelentő 12. helyezettől 14 pont a hátránya. Ennek ellenére a csornaiak bíznak a csodában.

AZ ELSŐ VÁLTÁS

Erről nyilatkozott a Kisalföldnek Családi János elnök. A Csornának eddig két edzője is volt a bajnokságban, Németh Szabolcs és Urbán Flórián. Egyiküknek sem sikerült fordítani a csapat sorsán.

„Úgy gondolom, jól sikerült a felkészülésünk, az edzőmeccseket egy kivételével megnyertük. Bizakodva vártuk a rajtot, ami nem is volt olyan rossz, s volt egy sikeres kupameccsünk is. Aztán sorra jöttek a vereségek, aminek nem találtuk meg az okait, emiatt is döntöttünk Németh Szabolccsal közösen a váltás mellett” – mondta az elnök.

A MÁSODIK VÁLTÁS

A helyére szeptember 23-án Urbán Flórián érkezett, aki előtte a BVSC-vel tett csodát az NB III-ban. A vasutasokat úgy vitte fel az NB II-be, hogy a Keleti-csoportban veretlenül lett bajnok. 32 győzelem, 6 döntetlen volt a mérlegük, 101 rúgott és csak 15 kapott góllal. Utána az osztályozón a Szentlőrincet múlták felül a fővárosiak.

Ám Csornára Urbán sem tudta elhozni a megváltást. Irányításával tíz meccsen két döntetlen és nyolc vereség lett a mérlegük. Az egyik vereség egy döntetlent követő óvás után született.

„Sajnos vele sem lettünk sikeresebbek, pedig egy eredménycentrikusabb csapatban reménykedtünk. Télen emiatt is komoly változások lesznek, nem csak a csapat élén. Több olyan játékost is elengedtünk, akikkel nem sikerült az előrelépés. Bár eddig is fiatal csapat volt a Csorna, a jövőben még fiatalabb kerettel szerepelünk majd a bajnokságban. Ami a továbbiakat illeti, tisztában vagyunk vele, hogy a bennmaradásunk saját erőből csodaszámba menne. Ettől függetlenül nem kizárt, hogy maradunk harmadosztályúak, mert nem lehet tudni, hogy az esetleges visszalépések miatt hogyan alakul majd az NB III mezőnye” – mondta az elnök.

A HARMADIK VÁLTÁS

A Csornának a csoportban a legkorlátozottabbak a lehetőségei. Az elnök hisz a bennmaradásban, az új szakvezetőről a következőket mondta:

„Korábbi játékosunkat, Horváth Rudolfot tulajdonképpen mi indítottuk el az edzői pályán, s aztán ezen a poszton lépett feljebb előbb Szombathelyen, majd aztán Kaposvárott is. Sikeres, elismert edző lett, s most jött el a pillanat, hogy visszatérjen Csornára, bár nyilván számára sem lesz könnyű feladat, hogy összerakjon egy fiatal, ám a jövőben sokkal ütőképesebb csapatot.”

A Csorna sorsa tavasszal az első három fordulóban eldőlhet. Kezdésként a tabellán előtte álló ZTE FC II-t fogadja. Utána a szintén kieső helyen telelő, 13. Budaörs vendége lesz, majd a 8. Balatonfüredet fogadja.

Az első felkészülési meccs szerdán, hazai pályán az NB II-es Csákvár ellen lesz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC