nb1.hu

Újpest-MTK: nem sokáig állhatott a tabella élén a DVTK

Sérülések miatt nem felhőtlen a vendégek öröme.

Az Újpest-MTK fővárosi rangadóval zárult a szombati játéknap az NB I-ben. Az ötödik percben Németh Krisztián lőhetett az ötösön belül, de az MTK rutinos játékosa nem találta el a kaput. Nem sokkal később Csoboth Kevin fejesét fogta magabiztosan Demjén Patrik. Aztán az első félidő derekán Németh passza után Bognár István nagyjából 20 méterről tüzelt, a labda a jobb alsóban kötött ki. A szünetig újabb gólt nem láthatott a publikum, így a vendégek várhatták jobb helyzetből a folytatást. Az MTK örömébe némi üröm is vegyült, ugyanis előbb Kádár Tamást, majd Varju Benedeket kellett lecserélni sérülés miatt.

A térfélcsere után a lila-fehérek magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, ennek köszönhetően főleg az MTK térfelén zajlott a küzdelem. Ettől függetlenül a kék-fehérek védelme nem ingott meg, így nem változott az eredmény. A 66. percben ígéretes lehetőséget tékozolt el Vignjevics gárdája: Csoboth önzetlen volt, de Ljujics nem tudta feltenni az i-re a pontot. Kicsit később Jürgens érkezett Ambrose helyére. Ezt a cserét azért érdemes kiemelni, mert az újpestiek észt légiósa most tehette le először a névjegyét az NB I-ben. A 71. percben Bognár osztott ki egy gólpasszt Németh Krisztiánnak, aki kis túlzással a gólvonalról vette be a hazaiak kapuját. A VAR visszanézte a jelentetet, de nem látott kezezést, vagyis kettőre hízott a vendégek fórja.

A hátralévő időben még próbált egy nagy hajrát nyitni az Újpest, ám nem jött óriási fordulat. Az MTK a győzelme mellett annak is örülhet, hogy átvette a vezetést a tabellán a DVTK-tól. A következő játéknapon az Újpest Debrecenben javíthat, míg az MTK a Fradit látja vendégül.

OTP Bank Liga, 7. forduló:
Újpest FC-MTK Budapest 0-2 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, 4561 néző, v.: Rúsz
gólszerzők: Bognár (25.), Németh K. (72.)
sárga lap: Ganea (87.), illetve Végh (49.), Kata (51.)
Újpest FC: Banai – Kastrati (Kiss T., 75.), Anculasz, Hall, Pauljevic – Onovo, Tajti – Mörschel, Ljujic (Ganea, 69.), Csoboth (Simon K., 75.) – Ambrose (Jürgens, 69.)
MTK Budapest: Demjén – Hej, Kádár (Kocsis G., 23.), Bobál D. – Varju (Stieber, 40.), Kata, Végh, Antonov (Zsóri, 79.) – Kovács M., Németh K. (Kovács P., 79.), Bognár (Molnár R., 79.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC