nb1.hu

Újabb bravúrra készül az ETO, folytatódhat az iváncsai kupacsoda

A Paks és a Kisvárda is NB III-as csapattal találkozik.

Eddig az MTK-t búcsúztató Mezőkövesd, illetve a Honvédot legyőző Vasas jutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában. Szerdán újabb öt nyolcaddöntőt rendeznek a sorozatban.

A Kisvárda esélyesként várhatja az ESMTK elleni összecsapást, de Török László elárulta, nem becsülik le a harmadosztályú ellenfelet.

A kupában is megvannak a céljaink, méghozzá a lehető legkomolyabbak. Nem szép kifejezés, hogy a sorozat eddigi mérkőzései során hoztuk a kötelezőt, de tény, magabiztosan léptünk eddig túl alacsonyabb osztályú riválisainkon – hangsúlyozta a Várda vezetőedzője.

„Ugyanakkor nem vagyunk abban a helyzetben, hogy bárkit is lebecsüljünk, ezt most sem tesszük. Kétségtelen, szerdán is ez a cél, ha ez megtörténik, újabbat lépünk céljaink megvalósulása felé, és már a nyolc között várhatnánk a sorsolást.”

A Kisvárdához hasonlóan a Paksra is NB III-as rivális vár, Waltner Róbert gárdája a Monorral csap össze. A ZTE Békéscsabán vizitál, Ricardo Moniz úgy gondolja, ha játékosai nem pörögnek maximális fordulatszámon, akkor megnehezíthetik a saját dolgukat.

Tudjuk, hogy a Békéscsaba egy küzdeni tudó csapat, és azt is, hogy nincs veszteni valójuk a szerdai találkozón, ezért bátor játékra számítok a hazai csapattól – mutatott rá Moniz.

„Minden kupamérkőzés egy döntővel ér fel és minden kupameccs veszélyes lehet, ha nem adjuk a maximumot. Tisztában vagyunk azzal, hogy a legrövidebb utat a nemzetközi porondra a kupa jelenti, ezért fontos számunkra továbbjutás.”

Az előző kör legnagyobb bravúrját az Iváncsa mutatta be az FTC kiejtésével. Az iváncsaiak ezúttal az NB II-ben edződő Budafokot látják vendégül. A nap zárómeccsén a Győr a DVSC-t fogadja. A Rába-partiak a legutóbbi fordulóban a Kecskemétet fektették két vállra, és most is bravúrra készülnek.

„Nagyon várjuk már a következő kupafordulót, örülünk, hogy ismét egy élvonalbeli csapattal találkozhatunk. Remek erőfelmérő lesz, kiderül, hogy hol tartunk jelenleg, a fiataljaink egyenként, és összességében csapatszinten mennyire tudunk helytállni egy NB I-es gárda ellen. Bátor játékot akarunk bemutatni, mindent meg fogunk tenni, hogy kiharcoljuk a továbbjutást egy erős ellenféllel szemben” – mondta az ETO mestere, Tímár Krisztián.

Srdjan Blagojevic a kupameccsek varázsára is kitért a nyilatkozatában:

A kupasorozat sajátos versengés minden országban, amelynek során minden megtörténhet. Egy meccs dönt, nem olyan egyszerű megjósolni, melyik csapat a favorit –  fogalmazott a Loki mestere.

„Nagyon nehéz találkozó lesz, egy olyan ellenfél ellen, amely ambiciózus, s amely hozzánk hasonlóan a győzelem vágyával vág bele a mérkőzésbe. Tiszteljük a győrieket, elemezzük a játékukat. Tisztában vagyunk vele, hogy rendkívül nagy kihívás és egy motivált ellenfél vár ránk, de megvannak a saját ambícióink is. Érdekes mérkőzés lesz.”

A szerdai program:

Monor (NB III.) – Paksi FC (NB I.) 13:00
Békéscsaba 1912 Előre (NB II.) – Zalaegerszegi TE FC (NB I.) 13:00
Iváncsa KSE (NB III.) – Budafoki MTE (NB II.) 13:00
ESMTK (NB III.) – Kisvárda Master Good (NB I.) 13:00
ETO FC Győr (NB II.) – Debreceni VSC (NB I.) 19:00

február 9., csütörtök:
Puskás Akadémia FC (NB I.) – Újpest FC (NB I.) 19:00

Korábban:

MTK-Mezőkövesd 0-2
Vasas-Honvéd 2-0

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC