nb1.hu

Ugrai Roland vezérletével egyből remekeltek az új igazolások

Tamási Zsolt ismét remekül meccselt.

A Soroksár az FTC fiókcsapata, de költségvetése messze elmarad az NB II élcsapataitól. Ezzel szemben a Gyirmót remekül erősített a nyári átigazolási szezonban. Szakértők, mint például Nagy Miklós, a Vasas sportigazgatója, komoly meglepetést vár Tamási Zsolt csapatától. Az új igazolások már az első mérkőzésen bizonyítottak. Mindkét oldalon.

A MECCSEN

Az előző szezonban a Soroksár a hetedik, a Gyirmót pedig a hatodik helyen végzett. A két csapat között mindössze négy pont volt a különbség a tabellán. Emiatt, és mivel a Soroksár hazai pályán játszott, előzetesen szoros, nagy csatára lehetett számítani. Így is történt.

Az első félidő első felében mindkét csapat felváltva veszélyeztetett, majd a 22. percben egy kipattanót Halmai Ádám lőtt 12 méterről a kapuba (1-0). Halmai a nyáron tért vissza a Sorihoz az FTC második csapatától, és azonnal bizonyította, hogy érdemes volt váltania. Nem sokkal később Ugrai Roland parádés szabadrúgását védte Mergl Szabolcs hatalmas bravúrral.

A 68. percben ismét az ötszörös magyar válogatott támadó végzett el szabadrúgást, ezúttal 20 méterről, középről. Remek lövése után a labda a bal kapufáról vágódott a kapuba. Nagyszerűen kivitelezett lövés volt, a hazaiak kapusa mozdulni sem tudott (1-1). Ugrai már az első meccsén alaposan letette a névjegyét új csapatában.

A győztes gólt is egy új igazolás, Olekszandr Piscsur szerezte, aki a Soroksártól nyáron igazolt Katona Máté beadását fejelte a kapuba (1-2). Piscsur a 61. percben állt be, így Tamási Zsolt vezetőedző ismét bizonyította, hogy remekül tud belenyúlni a mérkőzésekbe.

REAKCIÓK

Lipcsei Péter: Az első félidei játékunk jól nézett ki, szünet utáni játékunk azonban nem tetszett. Ránk jött a Gyirmót, keveset volt nálunk a labda. Nagy hibák miatt veszítettünk, de az első félidőből tudunk építkezni.

Tamási Zsolt: Két ellentétes félidő volt, az elején a játék egyetlen elemében sem tudtunk másodosztályhoz méltó szinten futballozni. Érezték ezt a fiúk is. Kellett a győzelmünkhöz egy szenzációs szabadrúgás és egy gyönyörű fejes is, de a második félidő egyértelműen a miénk volt. Reméljük,hogy a szünet utáni produkció lesz ránk jellemző a bajnokságban.

NB II, 1. FORDULÓ

SOROKSÁR–GYIRMÓT  1–2 (1–0)

Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 400 néző. Vezette: Rúsz Márton (Punyi Gyula, Márkus Péter)
SOROKSÁR: Mergl – Németh E., Say, Kékesi, Nagy O. – Tóth A. (Vass Á., a szünetben), Köböl – Szabó Sz. (Dobos Á., 69.), Manner (Somfalvi, 85.), Halmai Á. (Dragóner F., 78.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter
GYIRMÓT: Hársfalvi – Lányi (Szegi, 77.), Hudák D., Csörgő V., Helembai – Hudák M., Kovács D. (Hajdú Á., 61.) – Horváth R., Katona M., Ugrai (Kiss N., 87.) – Adamcsek (Piscsur, 61.). Vezetőedző: Tamási Zsolt
Gólszerző: Halmai Á. (22.), ill. Ugrai (68.), Piscsur (83.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC