nb1.hu

U21: Lisztes, Baráth, Németh, Vancsa – Gera Zoltán keretet hirdetett

Három újonc is meghívót kapott.

U21-es válogatottunk szeptemberben megkezdi szereplését a 2025-ös U21-es Európa-bajnokság selejtezőjében. Szeptember 7-én a kazahokat fogadjuk Szegeden, öt nappal később Máltán lép pályára a csapat – jelezte az MLSZ.

A Gera Zoltán vezette együttes tavaly szeptember óta nyolc felkészülési mérkőzést játszott le, melyeken hat győzelem és két vereség volt a mérlege. Szeptember 7-én már élesben, Eb-selejtezőn lép pályára a válogatott, amelynek keretébe 24 labdarúgót hívott meg Gera Zoltán.
A korosztályból ezúttal négy labdarúgó kapott meghívót az A-válogatottba, rájuk értelemszerűen nem számíthat az U21-es stáb: Kerkez Milos már hosszabb ideje alapember Marco Rossi keretében, mellette Balogh Botond, Kata Mihály és Horváth Krisztofer bizonyíthat a felnőttek között.
A mieink a csoport két legalacsonyabban rangsorolt együttese ellen kezdik meg a sorozatot (Máltán és Kazahsztánon kívül Spanyolország, Belgium és Skócia szerepel a csoportban), Gera Zoltán azonban kiemelte: hiba lenne azt gondolni, hogy két könnyű találkozó vár a mieinkre.
– Elérkezett a tétmeccsek időszaka, az elmúlt egy év során azért dolgoztunk, hogy felkészülten vágjunk neki a következő hónapoknak. A csapat az előző egy évben bizonyította, hogy megvan benne az a minőség, amely a sikeres rajthoz kell, a célunk, hogy két győzelemmel kezdjük meg a sorozatot. A csoport két legalacsonyabban rangsorolt csapatával játszunk, de senki se gondolja, hogy két könnyű összecsapás vár ránk. Kazahsztán harcos együttes, kellemetlen ellenfele tud lenni bármelyik válogatottnak, és a máltaiak is értek el figyelemre méltó eredményeket, a macedónokat például 4-0-ra győzték le nemrégiben. A keret összeállításánál ismét előnyt élveztek azok, akik rendszeresen játszanak a klubcsapatukban, de volt egy-két poszt, amely esetében nehezebb dolgunk volt, ugyanis a bő keret tagjai közül néhányan kevés játéklehetőséget kaptak az elmúlt időszakban. Három újoncot ezúttal is meghívtunk, miután Baranyai Nimród, Fehér Csanád és Horváth Artúr is jó teljesítményt nyújtott NB I-es csapatánál – mondta az mlsz.hu-nak Gera Zoltán.
Kazahsztánt szeptember 7-én, 17.45-kor fogadjuk a szegedi Szent Gellért Fórumban, majd szeptember 12-én szintén 17.45-kor lépünk pályára Máltán, a paolai Tony Bezzina Stadionban.
A válogatott kerete:
Kapusok:
Hegyi Krisztián (Stevenage FC)
Dúzs Gellért (Bp. Honvéd)
Tóth Balázs (Kazincbarcika)
Védők:
Szabó Alex (Bp. Honvéd)
Iyinbor Patrick (Kecskeméti TE)
Csinger Márk (DAC)
Fehér Csanád (Újpest FC)
Debreceni Ákos (Siófok)
Baranyai Nimród (DVSC)
Benczenleitner Barna (Bp. Honvéd)

Középpályások:
Eördögh András (Bp. Honvéd)
Kovács Mátyás (MTK Budapest)
Kovács Barnabás (ZTE)
Horváth Artúr (MTK Budapest)
Vitális Milán (DAC)
Bényei Ágoston (DVTK)
Baráth Péter (Ferencváros)
Támadók:
Komáromi György (Puskás Akadémia)
Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd)
Katona Bálint (Ferencváros)
Németh András (Hamburg)
Kocsis Dominik (Bp. Honvéd)
Lisztes Krisztián (Ferencváros)
Vancsa Zalán (Lommel)
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC