nb1.hu

U21-es válogatott: újabb győzelemre készül Gera Zoltán csapata – reakció

Az előző meccsen győztes gólt szerző játékos nyilatkozott.

 

Gera Zoltán együttese két győzelemmel zárná délkeleti túráját, ehhez kedden délután a ciprusi válogatott otthonában kell diadalmaskodnia – jelezte az mlsz.hu.

U21-es válogatottunk pénteken Vitális Mián góljával 1-0-ra legyőzte a nála előrébb rangsorolt görög csapatot Athénban, majd másnap elutazott Ciprusra, ahol kedden újabb felkészülési találkozó vár rá. A szombati repülőút előtt Gera Zoltán – a korábbi Olympiakosz-játékos, Megyeri Balázs közbenjárásának köszönhetöen – még a görög fővárosban, az Olympiakosz Pireusz edzőközpontjában tartott edzést a játékosoknak, vasárnap viszont már egy Larnaca melletti edzőpályán gyakorolt a csapat. Utóbbi edzésen a kisebb sérüléssel bajlódó, ezért különmunkát végző Kállai Kevin nem vett részt, a többiek viszont teljes értékű munkát végezhettek (kivéve Hegyi Krisztiánt, aki az első meccs után visszautazott Budapestre, és csatlakozott az A-válogatott keretéhez).

Ami a keddi ellenfelet, a ciprusi válogatottat illeti: a házigazdák novemberben léptek pályára utoljára, akkor 2-2-es döntetlent játszottak a szerbekkel, ami azt jelzi előre, hogy Gera Zoltán csapatának nem lesz könnyű dolga, de a cél a túra második győzelmének megszerzése.

– Az athéni mérkőzésen jól működött a védekezésünk, a görögök alig-alig jutottak el helyzetekig, a kapunkban Hegyi Krisztiánnak szinte egyáltalán nem akadt dolga – mondta az mlsz.hu-nak Vitális Milán, a DAC jelenleg kölcsönben az ETO-ban futballozó középpályása, aki a második gólját szerezte az U21-es válogatottban, ezúttal ráadásul győztes találatot. – A támadójátékunk is hellyel-közzel rendben volt, adódtak helyzeteink, ezeket viszont pontosabban kellett volna befejezni. Ha ebben sikerül előrelépnük, az ilyen mérkőzéseket több góllall is megnyerhetjük. Ami a saját athéni teljesítményemet illet: először léptem pályára kezdőként az U21-es válogatottban örülök, hogy sikerült betalálnom, de ennál sokkal fontosabb a csapat sikere. Úgy érzem, taktikailag még sokat kell fejlődnöm, és bár elégedett vagyok a pénteki játékommal, tudom, hogy ennél is többre vagyok képes. Kielemeztük a ciprusiakat, és ez alapján keddi ellenfelünk várhatóan erősebb csapat lesz, mint a görög volt, főleg a támadójátékot tekintve. Éppen ezért a védekezésre végig nagyon oda kell figyelnünk, stabil játékra építve kell helyzeteket kialakítanunk, és még pontosabban befejezni az akciókat.

A jelenlegi U21-es korosztálynak ez lesz hatodik felkészülési mérkőzése a szeptemberben kezdődő Eb-selejtezők előtt, az eddigi öt meccsből négyet győzelemmel zárt.

A magyar U21-es válogatott kerete:

Kapusok:

Molnár Zsombor (Dorog)
Dúzs Gellért (Bp. Honvéd)

Védők:

Szabó Alex (Bp. Honvéd)
Szujó Attila (ETO FC)
Iyinbor Patrick (Vasas)
Debreceni Ákos (Siófok)
Szabó Bálint (Újpest FC)

Középpályások:

Baráth Péter (Ferencváros)
Kállai Kevin (Mezőkövesd)
Kovács Mátyás (MTK Budapest)
Kata Mihály (MTK Budapest)
Komáromi György (Puskás Akadémia)
Benczenleitner Barna (Budapest Honvéd)
Kovács Barnabás (ZTE FC)
Sztojka Dominik (Vasas)
Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd)
Eördögh András (Bp. Honvéd)

Támadók:

Vitális Milán (ETO FC)
Kocsis Dominik (Bp. Honvéd)
Szalai József (Vasas)
Németh Dániel (ZTE FC)
Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE)
Szalay Szabolcs (ZTE FC)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC