nb1.hu

U21-es válogatott: győzelem Görögországban – Gera Zoltán reakciója

A Győr játékosának gólja döntött.

Az ősszel kezdődő U21-es Eb-selejtező sorozatra készülő magyar válogatott Vitális Milán góljával 1-0-ra legyőzte a görögöket a két csapat athéni felkészülési mérkőzésén – jelezte az MLSZ.

Férfi U21-es válogatottunk idei első mérkőzésén az athéni Jórgosz Kamárasz Stadionban játszotta le, ahol a házigazda görög válogatott volt az ellenfele. Ez volt a korosztály ötödik mérkőzése, az eddigi négyből hármat (Litvánia, Bulgária, Azerbajdzsán ellen) megnyert Gera Zoltán szövetségi edző együttese, a legutóbbit, a dánok elleni felkészülési találkozót viszont elveszítette.

Gera Zoltán több új játékost is meghívott az összetartás két mérkőzésére, de a pénteki kezdőcsapatban a rutinosabb kerettagok kaptak helyet, a mieink a Hegyi Krisztián – Szabó Alex, Iyinbor Patrik, Debreceni Ákos – Kállai Kevin, Baráth Péter, Kata Mihály, Vitális Milán, Benczenleitner Barna – Kocsis Dominik, Németh Dániel összeállításban kezdtek.

Az első félidőt a magyar válogatott kezdte kezdeményezőbben, majd a görögök kerültek enyhe labdabirtoklási fölénybe, de nagyobb helyzetekig nem jutottak el. Az első félidőben a mezőnyjáték dominált, mindkét csapat jól védekezett. A játékrész végén közel jártunk a vezetés megszerzéséhez, de kapufa mentette meg a hazaiakat Németh Dániel lövése után, így a szünetig nem született gól.

A második játékrészben a magyar válogatott vette át az irányítást, többet támadtuk, és a félidő közepén megszereztük a vezetést is: a Vitális Milánnal szemben elkövetett szabálytalanság után a sértett állt a labda mögé, és 18 méterről, kissé balról a jobb felső sarokba tekert (0-1).

A görögök hátrányban sem tudtak újítani, fegyelmezetten, szervezetten futballoztunk, Hegyi Krisztiánnak a kapunkban alig akadt dolga. Sőt, a görög kapu előtt alakultak ki nagyobb helyzetek, Horváth Krisztofer egy alkalommal centikkel tévesztett célt. Az eredmény a lefújásig nem változott, a magyar válogatott megérdemelt győzelemmel zárta a találkozót.

A válogatott szombaton átrepül Ciprusra, ahol kedden délután, magyar idő szerint 16.00 órakor a hazaiakkal mérkőzik meg.

– Az eredménnyel és a mutatott játékkal is elégedett vagyok, fegyelmezetten, magabiztosan futballoztunk, a játékosok betartották a meccs előtt megbeszélteket. Volt négy-öt komoly lehetőségünk, míg hátul jól zártunk, ellenfelünk nem tudott nagyobb helyzetekig eljutni. Természetesen láttam azért hibákat, ezeket javítanunk kell az előttünk álló időszakban, de továbbra is lépésről lépésre haladunk előre. Egy erős görög válogatottat győztünk le, biztos vagyok benne, hogy a játékosoknak jót tesz az újabb sikerélmény – mondta a mérkőzést követően Gera Zoltán szövetségi edző.

Görögország-Magyarország 0-1 (0-0)
Magyarország: Hegyi Krisztián – Szabó Alex, Iyinbor Patrik, Debreceni Ákos – Kállai Kevin (Kovács Mátyás, 46.), Baráth Péter (Sztojka Dominik, 91.), Kata Mihály, Vitális Milán (Kovács Barnabás, 74.), Benczenleitner Barna – Kocsis Dominik (Horváth Krisztofer, 63.), Németh Dániel (Szalai József, 63.)
Görögország: Tzolakis – Tourkochorotis, Kitsos, Panagiotou, Metaxas, Tzolis, Kryparakos, Sourlis, Kosidis, Liatsos, Konstantopoulos

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC