nb1.hu

U19: meglepné a magyar válogatott Angliát – reakció

Szélesi Zoltán elmondta, milyen játékra lesz szükség.

A magyar U19-es válogatott ma este Angliával játszik Eb-selejtezőt, a találkozó 20.30-kor kezdődik. Szélesi Zoltán elmondta, fegyelmezett, határozott és magabiztos játékban bízik. Íme az MLSZ közleménye:

„U19-es válogatottunk szerdán Anglia ellen kezdi meg elitkörös szereplését. A mieink a házigazda angolokkal, Izlanddal és Törökországgal szerepelnek egy négyesben. A csoportból az első helyezett kvalifikálja magát a nyári, máltai kontinensviadalra.

A csapat hétfő délelőtt érkezett meg Angliába, ahol az angol válogatott edzőközpontjában készülhet a mérkőzésekre. Együttesünk már túl van az első edzéseken, holnap pedig az Európa-bajnoki címvédő angol válogatottal mérkőzik meg.

Az összecsapás előtt Szélesi Zoltán szövetségi edző beszélt arról, hogyan lepheti meg a papíron esélyesebb ellenfelet az U19-es válogatott:

„Anglia nagyon erős ellenfél, mondhatjuk akár azt is, hogy csak az esélytelenek magabiztosságával lehet keresnivalónk ellene. Ennek megfelelően a felkészülés során a védekezésünk megszervezése szerepelt a fókuszban, a letámadást követő labdaszerzések, valamint az ezekből kiinduló kontrák. Ugyanakkor szeretnénk magas presszinget alkalmazni, hiszen az ellenfelet ezzel is meg lehet lepni, valamint nagyon fontosak lesznek a pontrúgások, rögzített szituációk is. Fegyelemre, határozottságra és magabiztosságra lesz szükségünk, azonban korántsem teljesen defenzív játékot akarunk játszani, a labdaszerzésekből megindulva, bátor támadásvezetésekkel meglepetést akarunk okozni.”

U19-es Európa-bajnoki selejtezők, elitkör első mérkőzés
Anglia-Magyarország
Március 22., szerda, 19:30, (magyar idő szerint 20:30), Wallsall

Megosztás:
Kapcsolódó hírek