nb1.hu

U17: kikapott a magyar válogatott – reakció

Hiányérzete van a szövetségi edzőnek.

A magyar U17-es válogatott Norvégiával játszott felkészülési meccset Tatabányán. Íme az MLSZ összefoglalója a találkozóról:

„Már csak bő két hónap van hátra a hazai rendezésű U17-es Európa-bajnokságig, a felkészülés a héten négynapos összetartással és egy nemzetközi mérkőzéssel folytatódott, amelyen a norvég válogatott volt az ellenfél. A mieink ezúttal visszafogottabb teljesítményt nyújtottak, mint a februári, spanyolországi edzőtáborozás utolsó két mérkőzésén, bár mezőnyben végig kiegyenlített volt a játék, komolyabb helyzeteket nem tudtunk kialakítani a norvég kapu előtt, a vendégek viszont egy lehetőségüket gólra váltották: a 34. percben Andreas Randen volt eredményes.

A második játékrészben valamelyest feljavult a játékunk, helyzeteink is voltak, de továbbra sem voltunk kellően pontosak. Csapatunk mindent megtett az egyenlítés érdekében, de kimaradtak a lehetőségeink, a norvég válogatott 1-0-ra megnyerte a találkozót.

– Bőven van hiányérzetem, mert nem tudtuk megközelíteni azt a teljesítményt, amelyet az előző felkészülési mérkőzéseinken nyújtottunk. Sok ki nem kényszerített hibát követtünk el, ilyen szituációból kaptuk a gólt is az első félidőben, támadásban pedig nem voltunk kellően pontosak és nem használtuk hatékonyan a széleket a támogatójátékra. A második félidőben már láttam pozitív jeleket, ezekre kell építenünk a folytatásban, valamint ki kell javítanunk azokat a hibákat, amelyek ma a vereségünkhöz vezettek – mondta a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző.”

Magyarország-Norvégia 0-1 (0-1)
Magyarország: Yaakobisvili Áron – Lengyel Noel, Umathum Ádám, Kaczvinszki Dominik, Hornyák Csaba – Kern Martin, Balabás Bence (Somfalvi Bence, 46.), Bagi Ádám (Tóth Levente, 60.) – Molnár Csaba (Girsik Attila, 60.), Simon Benedek (Katona István, 78.), Varga Zétény (Mohai Bálint, 76.)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek