nb1.hu

U17-es válogatott: egygólos vereség Írország ellen – reakció

Lejátszotta első mérkőzését a spanyolországi edzőtáborban Belvon Attila együttese.

A magyar U17-es válogatott 1-0-s vereséget szenvedett Írország ellen a spanyolországi edzőtábor első mérkőzésén. Bár óriásit küzdöttek Belvon Attila szövetségi edző tanítványai, végül nem sikerült a győzelem.   

 

AZ MLSZ BESZÁMOLÓJA: 

“Férfi U17-es válogatottunk a spanyolországi edzőtábora első mérkőzésén 1-0-s vereséget szenvedett az írektől.

A hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő U17-es válogatott bő három hónap múlva kezdi meg szereplését a kontinenstornán, a felkészülés februári állomásán a spanyolországi San Pedro del Pinatarban edzőtáborozik a csapat. Az összetartás első mérkőzésén csütörtökön az ír együttes volt a mieink ellenfele.

Az első negyedóra nagy küzdelmet és kiegyenlített játékot hozott, egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, az írek viszont az első helyzetükből megszerezték a vezetést. A szünetig nem tudtuk feltörni az ellenfél védekezését, a támadózónában nem voltunk kellően pontosak, így igazán nagy helyzet nem alakult ki az írek kapuja előtt.

A második félidőt jól kezdtük, több ígéretes lehetőségünk is volt, de továbbra sem voltunk kellően hatékonyak a kapu előtt, és arra is ügyelnünk kellett, hogy ne adjunk területet a veszélyesen kontrázó íreknek. A mérkőzés hajrában már inkább a küzdelem dominált a pályán, a nagyobb helyzetek ebben a periódusban az ellenfél előtt adódtak, de gól nem született a lefújásig, Írország 1-0-ra megnyerte a találkozót. A két csapat szombaton ismét megmérkőzik egymással.

– Végig határozott, férfias küzdelem zajlott a pályán, rengeteg párharccal. Az első félidő kiegyenlített volt, de az íreknek sikerült gólt szerezniük, a fordulás után pedig hiába domináltunk, és javult fel a szélsőjátékunk, a kialakított helyzeteket nem tudtuk értékesíteni. A mérkőzés utolsó húsz percében ismét a párharcok domináltak, mindkét csapat próbált gólt szerezni, de kissé kapkodós, pontatlan lett a játék. Két nap múlva újabb mérkőzés vár ránk, bízom benne, hogy pontosabb lesz a játékunk, és eredményességben is sikerül előrelépnünk – mondta a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző.”

Írország-Magyarország 1-0 (1-0)

Magyarország

Yaakobisvili Áron – Lengyel Noel (Girsik Attila, 63.), Umathum Ádám (Manuel Burghart, 63.) Kaczvinszki Dominik, Hornyák Csaba – Tóth Levente, Balabás Bence, Bagi Ádám (Vidnyánszki Mátyás, 76.) – Szabó Szilárd (Somfalvi Bence, 63.), Simon Benedek (Bogdán Hunor, 72.), Varga Zétény

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC