nb1.hu

U17-es Eb: Dzsudzsák Balázs fog segédkezni a sorsoláson

Magyarországon rendezik a tornát.

Idén Magyarországon rendezik meg az U17-es Európa-bajnokságot. A torna sorsolása hétfőn lesz, az eseményen Dzsudzsák Balázs fog segédkezni. Íme az MLSZ közleménye:

„Hétfőn 17 órától tartják a hazai rendezésű U17-es Európa-bajnokság sorsolását. A sorsolásról illetve a csoportok kialakulásáról minden kiderül alábbi cikkünkből.

A május 17. és június 2. között Balmazújvárosban, Budaörsön, Budapesten, Debrecenben, Felcsúton és Telkiben rendezendő tornán a magyar válogatott mellett 15 másik csapat vesz részt. Az Eb-selejtezők a héten lezárultak, kialakult a 16 csapatos mezőny, amelynek tagjai az érmek és helyezések mellett az idei vb-szereplésért is küzdenek majd. A perui világbajnokságra hatan jutnak ki: a négy Eb-elődöntős csapat mellett a negyeddöntő vesztesei közül a két legjobb csoporteredményt elérő együttes.

A magyar válogatott nem kerül be a sorsolás egyik kalapjába sem, hanem automatikusan az A-csoport első helyét foglalja el, a többi csapatot pedig két kalapból húzzák ki a négy csoport valamelyikébe.

1. kalap: Franciaország, Portugália, Írország, Spanyolország, Hollandia, Horvátország, Szerbia
2. kalap: Wales, Olaszország, Németország, Lengyelország, Anglia, Svájc, Szlovénia, Skócia

Először az A-csoport negyedik pozíciójába húznak ki egy csapatot a második kalapból, majd a következő csapat a B-csoport negyedik pozíciójába kerül és így tovább a C és a D-csoport esetében is. Ezt követően a csoportok harmadik helyre kerülő csapatait húzzák ki, a második és első helyre kerülő csapatokat ugyanezen metódus mentén sorsolják, de már az 1. kalapból. A tornán a csoportok első és második helyezettjei jutnak tovább az egyenes kieséses szakaszba.

A sorsoláson a csapatok kihúzásában a torna nagykövete, a magyar válogatottsági rekorder Dzsudzsák Balázs segédkezik. Az eseményt az M4 Sport április 3-án, hétfőn 17 órától élőben közvetíti.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC