nb1.hu

U16: drámai hajrá a válogatott meccsén – reakció

A férfi U16-os válogatott 0-1 után fordított a szlovéniai Radenciben rendezett felkészülési mérkőzésen a házigazdák ellen, de az ellenfél a 92. percben szerzett góllal 3-2-re megnyerte a mérkőzést – jelezte az MLSZ.

A keddi 1-0-s novai győzelem után a magyar és a szlovén válogatott csütörtökön a határ túloldalán találkozott egymással. A mieinknél többen is hazautaztak az első meccs után, ezért Szalai László szövetségi edző jó pár helyen változtatott a kezdőcsapatok.

Nem kezdődött jól a mérkőzés, a szlovénok a 3. percben büntetőhöz jutottak, és megszerezték a vezetést. A mieink jól reagáltak a gólra, a 14. percben egy látványos akció végén Galambos János két csel után lőtt 15 méterről a kapuba, majd a 24. percben Soós Flórián talált a hálóba, ezzel megfordítottuk az állást.

A mérkőzés végig kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon kialakultak lehetőségek, de végül a hibáink döntöttek a szlovénok javára. A fordulás után egy második tizenegyesből egyenlítettek a hazaiak, majd a 92. percben egy oldalszabadrúgást követő kapu előtti kavarodás után nem tudtunk felszabadítani, a szlovénok a hosszú kapufánál, közelről szerezték meg a győztes találatot (3-2).

– Három eredményesen megvívott mérkőzés után ma kevésbé sikerült megvalósítani, amit elterveztünk. Hogy ennek oka a keddi győztes mérkőzés fáradtsága, az első meccs utáni hazautazók és sérültek hiánya vagy más volt, a későbbiekben kielemezzük – mondta Szalai László az mlsz.hu-nak. – Meglehetősen bosszantó, hogy ki nem kényszerített hibákból kaptunk gólokat, összehoztunk két büntetőt, majd a 92. percben, szabadrúgás után jött a harmadik. Azonban az izlandi mérkőzések után ez a két találkozó is kitűnően szolgálta az elsődleges célunkat, hogy a jövő évi Eb-selejtezőkre kialakuljon egy olyan csapat, amely eredményesen tud majd szerepelni a tétmeccseken. Ebbe a folyamatba néha a vereség is belefér, hiszen ez feltárja a játék különböző fázisaiban kijavítandó részleteket, illetve megmutatja, mely posztokon kell még megfelelő felkészültségű, és az elvárt játékot és teljesítményt felmutatni képes játékosokat találni a keretbe.

Szlovénia-Magyarország 3-2 (1-2)
Magyarország: Balogh T. Márk – Sánta Milán, Zoltai Levente, Rankó Viktor (PRettenhoffer Márton, 46.) – Nyikos Botond, Kovács Noel, Mándity Márkó (Bősze Levente, 55.), Zubor Ádám, Kovács Dániel Boldizsár (Milicz Péter, 46.) – Galambos János, Soós Flórián (Pesti Vince, 85.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC